Agrifoto

Nieuws Aardappelmarkt

Lamb Weston/Meijer gaat reorganiseren

30 Januari 2019 - Niels van der Boom

Aardappelverwerker Lamb Weston/Meijer gaat zijn kantoorlocaties reorganiseren in de hoop meer personeel aan te kunnen trekken. Op de huidige hoofdlocatie in het Zeeuwse Kruiningen lukt dat niet. Er komen 3 kantoorcentra in Nederland.

In een recent interview sprak Bas Alblas, CEO van Lamb Weston/Meijer, al over de reorganisatie. Het Europese hoofdkantoor zetelt in Kruiningen, bij de fritesfabriek, maar het is lastig om in dit gebied voldoende nieuw talent aan te trekken. Het zoekt daarom internationaal naar medewerkers en een reorganisatie moet de oplossing bieden.

3 locaties
Lamb Weston/Meijer heeft haar medewerkers op de hoogte gebracht van de plannen. Er komen 3 kantoorcentra in het zuiden van het land en het 'Operations & Service Center' blijft in Kruiningen gevestigd. Op de nieuwe kantoorlocatie in Breda komt het Europese hoofdkantoor en in Bergen op Zoom wordt geïnvesteerd in innovatie in technologie.

Het bedrijf wil verder groeien en heeft daarvoor meer personeel nodig. Dat lukt nu niet voldoende. De spreiding over verschillende locaties moet meer toegang tot de arbeidsmarkt bewerkstelligen, zo denkt Lamb Weston/Meijer. De huidige kantoorlocaties in Kruiningen en Breda zijn te beperkt.

Personeel blijft
Het huidige personeel blijft werken voor Lamb Weston/Meijer. Een deel krijgt echter wel een nieuwe standplaats. Allereerst wordt er geïnvesteerd in een zogenaamd ‘Technology Center’ die in Bergen op Zoom is gevestigd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden