Marcel Klip / Shutterstock.com

Nieuws Boerenprotesten

Boeren voeren druk op met acties langs snelwegen

25 November 2019 - Wouter Baan

Op een flink aantal opritten en afritten langs de Nederlandse snelwegen vonden vandaag 25 november boerenprotesten plaats. Daarmee probeert Landbouw Collectief druk uit te oefenen op minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) om de stikstofplannen op te volgen.

Schouten overlegt maandag 25 november met het Landbouw Collectief over de stikstofplannen die vorige week zijn gepresenteerd. Via sociale media roept het Landbouw Collectief op dat tijdens de onderhandelingen acties nodig zijn om boereneenheid te tonen richting het kabinet. "Het is een kracht die je kunt voelen aan de onderhandelingstafel", schrijft Sieta van Keimpema in een oproep. 

Langs een flink aantal opritten en afritten op snelwegen (en provinciale wegen) voeren zij tusen 12:00 uur tot 13:30 uur met trekkers actie. Deze acties ware publieksvriendelijk, wat inhield dat de automobilisten niet geblokkeerd werden. Wel attendeerde Rijkswaterstaat op mogelijke gevaarlijke situaties langs de weg. 

Duitse boeren naar Berlijn
Ook in Duitsland zijn deze week boerenprotesten. Zo vindt op dinsdag 26 november in Berlijn een grote actie plaats waar boeren (met trekkers) uit het hele land op af komen. Op Twitter zijn beelden te zien dat meerdere Duitse boeren sinds zondag al onderweg zijn. De schattingen waren dat mogelijk 5.000 trekkers naar Berlijn zouden komen, maar dit aantal pakt mogelijk hoger uit. In Duitsland gaan de protesten over het algehele landbouwbeleid en de aangescherpte mestwetgeving. 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden