FNLI

Nieuws Aardappelen

LTO’er Andries Middag nieuwe directeur van Vavi

8 Februari 2022 - Niels van der Boom

LTO Noord-bestuurslid Andries Middag is de opvolger van Hylke Brunt als directeur van de Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie (Vavi). Middag werkte eerder aan onderwerpen rond duurzaamheid, innovatie en economie. Deze strategische vraagstukken worden ook bij de Vavi verder uitgebouwd.

Hylke Brunt stopte afgelopen maand bij de Vavi na ruim vijf jaar secretaris te zijn geweest. Als gezicht van de aardappelverwerkende industrie trad hij veelvuldig naar buiten. Brunt, die zijn carrière voortzet bij Douwe Egberts, wordt opgevolgd door de 37-jarige Andries Middag. Hij is inmiddels tien jaar werkzaam bij LTO Noord op verschillende posten op het gebied van onder andere ruimtelijke ordening.

Duurzame groei
Vavi-voorzitter en CEO van Aviko Chris Deen laat in het persbericht weten dat Middag een goede bijdrage kan leveren aan duurzame groei en innovatie voor de aardappelverwerkende industrie: "Ik heb het volste vertrouwen dat wij gezamenlijk de bedrijven in onze sector kunnen ondersteunen bij hun uitdagingen."

Hoofdtaak van Middag wordt het uitbouwen van de wereldwijde positie van Nederlandse aardappelverwerkers. Verduurzaming door middel van de klimaat- en energietransitie maar ook milieuvraagstukken en biodiversiteit worden daarbij in één adem genoemd.

Europese belangen
De Vavi behartigt de belangen van haar leden in zowel Den Haag als Brussel. Daarnaast is de vereniging actief betrokken bij BO Akkerbouw en de Europese organisatie van aardappelverwerkers (Euppa). Ook is er bestuurlijke afstemming met de NAO en LTO.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Nieuws Aardappelen

Aardappelverwerkers doen het in maart rustiger aan

Nieuws Aardappelen

Haarscheuren in de aardappelverwerking

Nieuws Aardappelen

Kersvers aardappelbedrijf wisselt weer van eigenaar

Nieuws Aardappelen

Aardappelverwerkers voeren tempo op

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden