Shutterstock

Analyse Aardappelen

Industrie verwerkt meeste aardappelen in 4 jaar

16 November 2023 - Jurphaas Lugtenburg - 1 reactie

Het rooien van aardappelen gaat sinds we nauwelijks droge dagen hebben gehad, half oktober niet meer vanzelf, om het voorzichtig te zeggen. De verwerking van aardappelen heeft daar weinig onder te lijden, zo laten de verwerkingscijfers over oktober zien.

In oktober is 362.500 ton aardappelen verwerkt tot voorgebakken frites en andere producten, zo blijkt uit de nieuwe cijfers van de Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie (Vavi). In september werd 334.200 ton verwerkt en in oktober vorig jaar 340.800 ton. De laatste keer dat er meer aardappelen verwerkt werden in een maand dan afgelopen oktober was in oktober 2019. Over de afgelopen twaalf maanden is 4.024.600 ton aardappelen verwerkt.

Van de verwerkte aardappelen kwam 135.300 ton uit het buitenland. In verhouding is het aandeel ingevoerde aardappelen nagenoeg gelijk aan vorige jaar, namelijk 37,3% afgelopen oktober tegen 37,5% in oktober 2022. Er is 160.100 ton voorgebakken frites gemaakt en 30.600 ton andere diepgevroren aardappelproducten. Het verwerkingsrendement komt uit op 52,6%.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland). Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
Arie arme tak. 17 November 2023
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/aardappelen/artikel/10906828/industrie-verwerkt-meeste-aardappelen-in-4-jaar]Industrie verwerkt meeste aardappelen in 4 jaar [/url]
In aanmerking nemend wat je de laatste jaren vernam over uitbreiding van de verwerkingscapaciteit van verschillende fabrieken kun je vaststellen dat er niet op topcapecieteit wordt gedraaid momenteel. Immers in 2019 werd er met minder lijnen in october meer verwerkt.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
aardappel noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Aardappelen

Aardappelverwerker aast op nieuw teeltgebied

Achtergrond Aardappelen

Hoe Thuisbezorgd en de airfryer oogst 2023 redden

Nieuws Aardappelen

Niet eerder werd zoveel geld verdiend met frites

Nieuws Aardappelen

Barstjes ontstaan in de Europese fritesafzet

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden