Cristal Union

suikerbieten frankrijk

Nieuws Suiker

Franse bietenprijs stijgt, vooruitzichten zijn goed

Eén van de twee grote Franse bietencoöperaties, Cristal Union, heeft haar bietenprijs voor 2021 bekend gemaakt. Die komt uit op €29 per ton bieten. Het resultaat is marginaal hoger dan waar eerder rekening mee werd gehouden.
6 December 2021
suiker euro

Nieuws Suiker

Frans suikerconcern werkt aan hogere bietenprijs

Het Franse suikerbedrijf Cristal Union heeft over het boekjaar 2020/21 stevig stijgende omzet- en winstcijfers geboekt. Het coöperatief concern streeft er naar de bietenprijs te verhogen in de hoop dat de leden-telers dan meer suikerbieten gaan telen.
9 Juni 2021
suikerbieten bietenoogst

Nieuws Suiker

Franse opbrengst bieten tot 80% lager

De schade door het vergelingsvirus aan suikerbieten in Frankrijk is enorm. Opbrengstverliezen tot 80% worden gemeld. In extreme gevallen is het niet eens de moeite waard om de loonwerker te bellen. Wanneer er niets veranderd dreigen Franse akkerbouwers de teelt op te geven.
5 Oktober 2020
suiker euro

Nieuws Suiker

Ook Christal Union sluit 2 Franse suikerfabrieken

Frankrijk krijgt klap na klap als het om de suikerverwerking in het land gaat. Daar waar Südzucker in maart nog aankondigde 2 fabrieken te sluiten, laat Cristal Union deze week weten dat het 2 locaties sluit in verband het mondiale suikeroverschot.
19 April 2019
akkerbouw suikerbieten suiker bietenhoop

Nieuws Suikerbieten

Eerste teelt biobieten is een succes

De eerste volwaardige teelt van biologische suikerbieten in Frankrijk is succesvol verlopen, zo laat bietenverwerker Cristal Union weten. Voor het bedrijf is het reden om de productie flink op te schalen, want naar verwachting neemt de vraag naar biosuiker alleen maar toe.
14 November 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden