Shutterstock

Nieuws Overstroming

Storm Dennis raakt Britse boeren fors

20 Februari 2020 - Anne Jan Doorn

Terwijl storm Dennis in Nederland geen hele grote gevolgen heeft gehad, zijn de gevolgen in Groot-Brittannië voor boeren catastrofaal. Dat komt door forse overstromingen.

Honderden boeren zijn geëvacueerd schrijft FGinsight. De storm zorgde ook vandaag nog tot overlast in heel Groot-Brittannië. Grote gebieden zijn al overstroomd en ook de rest van deze week staan nog fikse buien op het programma. In totaal wordt er de komende dagen nog 100 millimeter regen verwacht in grote gebieden van Wales.

Met name Wales en West-Engeland zijn getroffen. Dit heeft grote gevolgen voor de akkerbouwers in deze gebieden. “De wintergewassen zijn mijn cashcrops, en deze zullen allemaal opnieuw ingezaaid moeten worden in het voorjaar. Het is bovendien maar de vraag wanneer we in het voorjaar weer het land op kunnen”, stelt een boer uit Herefordshire bijvoorbeeld.

Gevolgen voor komend seizoen 
Doordat er in Groot-Brittannië al maanden veel regen valt, is er door het hele land heen veel schade aan de percelen. Volgens akkerbouwers zijn de kosten om de percelen weer in goede staat te brengen enorm. Door de Brexit krijgen boeren bovendien verlaat landbouwsubsidies, waardoor een deel van hen in financiële problemen is gekomen. Verwacht wordt dat onder andere de aardappelopbrengsten komend seizoen minder zijn door de slechte bodemkwaliteit.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Weerupdate met Robert de Vries

Winter ver weg met zeer hoge temperaturen

Weerupdate met Robert de Vries

Nat en zacht weer heerst, maar kou zit wel dichtbij

Weerupdate met Robert de Vries

Na regen steekt nu ook nachtvorst de kop op

Weerupdate met Robert de Vries

Komt er binnenkort een einde aan de moesson?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden