Shutterstock

Nieuws DCA-Markets

Biologische prijzen voor aardappel, ui en peen

10 December 2020

Boerenbusiness gaat in samenwerking met DCA-Markets meer aandacht besteden aan de biologische markten. Op deze wijze spelen we in op de gestage groei van de biologische sector. De aftrap vindt plaats met wekelijkse DCA-indicatieprijzen voor biologische tafelaardappelen, uien en peen. 

In de wekelijke analyse wordt daarbij ook gefocust op handelsstromen en marktontwikkelingen. René van 't Riet, manager van DCA-Markets, geeft aan op termijn te streven naar meer noteringen van producten op de biologische markt. "Als Price Reporting Agent streven we ernaar markten inzichtelijk te maken aan de hand van noteringen en marktdata. Mochten partijen in de biologische sector daar behoefte aan hebben, dan willen wij hen daarin graag faciliteren."

Markt biologische uien rustig
De markt van biologische uien is relatief rustig. Er zijn tekenen dat de markt aan het eind van het jaar gaat aantrekken door toenemende vraag vanuit het buitenland. Iets dat zeker in de periode na de jaarwisseling gaat plaatsvinden, melden insiders. 

De prijsrange voor >30% en >60% grove uien van goede kwaliteit is nu zo'n €32 tot €35 per 100 kilo af boerderij/koelhuis. Er hangen nog wat slechte partijen boven de markt die eerdaags weg moeten. De markt zit feitelijk te wachten op aantrekkende prijzen door toegenomen vraag uit het buitenland.

Duitse vraag stuurt tafelaardappel
Voor biologische tafelaardappelen geldt dat de markten om ons heen nog zelfvoorzienend zijn. De vraag die er is komt op dit moment vooral uit Duitsland. Er worden prijzen genoemd van €25 per 100 kilo. Af boerderij/koelhuis en van goede kwaliteit. De prijzen voor vastkokend en kruimig zijn hierbij min of meer gelijk. Ook hier is het wachten op extra vraag uit het buitenland.

Rustig in peen
De peenmarkt is op het ogenblik rustig. Een goed deel van de partijen komt ondertussen uit bewaring. Prijzen die worden genoemd zijn van €25 tot €30 per 100 kilo af boerderij voor klasse I biologische peen van 50-250 gram en een kopdikte van 22 tot en met 40 millimeter.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse biologisch

Handel in biologische peen zo goed als klaar

Analyse biologisch

'Biologische uienareaal neemt dit jaar licht toe'

Analyse biologisch

Biologische markten kunnen nog stap maken

Analyse biologisch

Nog genoeg reuring op biologische markten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden