Shutterstock

Nieuws BB Biologisch

Alles lijkt te passen op de biologische markten

28 April 2021 - 1 reactie

Op de biologische markten voor tafelaardappelen, uien en peen is het passen en meten voor de rest van dit verkoopseizoen. Passen de huidige voorraden in de resterende vraag, is er een overschot of wellicht een tekort aan Nederlands product? Wat doen de DCA Indicatieprijzen?

Als we kijken naar de markt voor biologische uien, dan is daar best nog vraag naar vrije uien. Maar er is ook nog behoorlijk wat product van Nederlandse bodem beschikbaar. 'Alles raakt wel op', aldus een verwerker. Zo wijzen de signalen erop dat de uienmarkt gebalanceerd het jaar uit gaat, waarna kan worden overgeschakeld op nieuw product. Het einde is in ieder geval in het zicht met nog zo'n 3 a 4 weken te gaan.

En er wordt weinig spektakel meer verwacht. Dat heeft tot gevolg dat de prijzen geen gekke sprongen meer maken, zo is de verwachting. Waardoor voor week 16 ongewijzigde DCA Indicatieprijzen worden afgegeven: €40 tot €43 voor >30% grof. En van €38 tot €41 per 100 kilo voor grove uien. De stemming is net als vorige week rustig.

Steeds meer Zuid-Europese peen
In de markt voor biologische peen lopen zaken rustig door en gebeurt niet al te veel. Product uit Zuid-Europa komt steeds meer voorhanden, maar daar vallen de volumes nog wat tegen door het koude weer. Het omschakelen naar nieuw product lijkt hierdoor iets langzamer te gaan. Doordat er toch nog wel voldoende peen beschikbaar is, heeft dit uiteindelijk nog geen effect op de prijzen.

En dat wordt ook niet direct verwacht. De overgang naar nieuw product loopt volgens de markt soepel. Vraag en aanbod in een heel rustige markt blijven in balans. Daarom noteert de DCA Indicatieprijs voor goede kwaliteit (klasse I) biologische peen op €25 tot €30 per 100 kilo staan. De stemming is zoals gezegd rustig.

Tafelaardappelen aan vooravond nieuwe oogst
De markt van biologische tafelaardappelen maakt zich ondertussen ook op voor de omschakeling naar nieuwe oogst. Daar geldt hetzelfde als voor de markt van biologische peen en ui. De overgang, zo is de verwachting, verloopt zonder noemenswaardige problemen. Weinig dynamiek voorhanden dus, wat zijn effect heeft op de prijzen. Die blijft voor kruimig en vastkokend ongewijzigd staan op €25 tot €28 per 100 kilo. Dit voor veldgewas, 35-65 millimeter, af Nederlandse boerderij of Nederlands koelhuis binnen 3 weken opgehaald. De stemming is rustig.

Een duidelijke uitleg over deze indicatieprijzen en hoe deze tot stand komen vind je hier: de biologische noteringen van DCA-Markets.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
Jpk 11 Mei 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/artikel/10892006/alles-lijkt-te-passen-op-de-biologische-markten]Alles lijkt te passen op de biologische markten[/url]
Biologisch is het zelfde als de toeslag wet de randen van biologische wetten worden opgezocht . Het eigen belang is het verdienmodel staat voorop om het bedrijf toekomst klaar te maken voor de opvolgers . De producten smaken prima. Gangbaar en biologisch. Biologisch is een mode verschijnsel over 10jaar ligt het in een diepe lade
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
akkerbouw noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Analyse biologisch

Handel in biologische peen zo goed als klaar

Analyse biologisch

Kwaliteit dicteert de markt bij biologische peen

Analyse biologisch

Biologische markten blijven in evenwicht

Analyse biologisch

Vraag en aanbod beperkt op biologische peenmarkt

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden