Shutterstock

Analyse BB Biologisch

Op biologische markt voert vertrouwen de boventoon

13 Januari 2023

Telers houden de stemming erin op de markt voor biologische markt voor aardappelen, peen en uien. Voor heel veel handel zorgt dat overigens niet. Maar er komen nog kansen voorbij, zo lijkt de heersende gedachten onder telers.

In de uienhandel is het vrij rustig op het moment. Voor de afzet moeten Nederlandse sorteerders het vooral hebben van vraag uit de buurlanden. Die blijven gestaag door kopen, maar zetten nog geen stapje extra. De spreiding in de uienprijzen is groot. De DCA Indicatieprijs voor zowel grove als fijne uien komt deze week uit op €42 tot €50 per 100 kilo.

Telers geven beperkt aanbod
In aardappelen is erg weinig handel. Wat er op de markt komt, zijn vaak de partijen met een verhaaltje. Telers met echt goede vrije aardappelen houden de deur nog dicht. Net als bij uien zitten hier ook grote verschillen in de prijzen die worden genoemd. De DCA Indicatieprijs loopt van €33 tot €40 per 100 kilo. Biologische peen vindt wat makkelijker zijn weg op de markt. Spoelers kunnen de peen goed kwijt onder meer, omdat Duitsland aardig aan de markt is. De DCA Indicatieprijs voor peen doet dan ook een stapje omhoog deze week en komt uit op €48 tot €52 per 100 kilo.

Een duidelijke uitleg over deze indicatieprijzen en hoe deze tot stand komen vind je hier: de biologische noteringen van DCA-Markets.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland). Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse biologisch

Biologische peen blijft grote sprongen maken

Analyse biologisch

Markt biologische aardappel zakt verder weg

Analyse Biologsich

Telers houden vertrouwen in de biologische markt

Analyse Biologisch

Biologische markt loopt stroef door beperkte vraag

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox