Shutterstock

Analyse Biologisch

Biologische markt loopt stroef door beperkte vraag

19 Januari 2023

Telers hebben geen grote haast met verkopen en handelaren hoeven de markt niet op om biologische aardappelen, uien en peen te kopen. Dat is in een notendop hoe de biomarkt op het moment getypeerd kan worden.

Peen vindt redelijk makkelijk zijn weg op de markt. Voor wat er beschikbaar komt is redelijk makkelijk een koper te vinden volgens een handelaar. Met name een stabiel vraag uit Duitsland zorgt voor een stevig bodem in de markt. De DCA Indicatieprijs blijft gelijk aan vorige week op €48 tot €52 per 100 kilo.

Beperkt vraag
De vraag naar uien is beperkt. De retailklanten staan niet te springen om uien en daar moeten de biologische uien het toch vooral van hebben. Dat werd tot in december verbloemd door een goede exportvraag naar gangbare uien waar ook wat biologische uien in zijn afgezet. De DCA Indicatieprijs voor biologische uien heeft een stapje terug gedaan ten opzichte van vorige week naar €42 tot €48 per 100 kilo voor zowel de grove als fijnere sortering, maar met de opmerking dat er weinig handel is.

Ook in biologische aardappelen is weinig handel. Het zachte weer van de laatste weken is voor de kiemrust van de aardappelen bepaald niet gunstig geweest. Een groot deel van het aanbod dat nu op de markt komt zijn aardappelen waar de kiem los is. Die worden door verwerkers opgenomen maar wel tegen een passende (lage) prijs. Voor goede aardappelen komt de DCA Indicatieprijs uit op €33 tot €38 per 100 kilo.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland). Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse biologisch

Biologische peen blijft grote sprongen maken

Analyse biologisch

Markt biologische aardappel zakt verder weg

Analyse Biologsich

Telers houden vertrouwen in de biologische markt

Analyse BB Biologisch

Op biologische markt voert vertrouwen de boventoon

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox