Binnen veertien dagen betalen

Plus legt margeverlies bij leveranciers

23 September 2013 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

Om de lagere winst te compenseren probeert supermarktketen Plus de kosten van de supermarktoorlog te verhalen op leveranciers. Dat is op te maken uit een brief die de supermarkt aan enkele leveranciers van A-merken heeft gestuurd. En het zou niet de enige supermarkt zijn die het verlies bij de leverancier neerlegt.
 
In de brief schrijft Plus dat zij genoodzaakt is ‘het opgetreden margeverlies bij u in rekening te brengen’ en dat ‘er minder wordt verdiend op veel A-merk producten’. Binnen veertien dagen moeten de aangeschreven leveranciers een door Pus berekent bedrag hebben overgemaakt. Op BNR zegt een zegsvrouw van Plus dat leveranciers ook is gevraagd om ‘met creatieve oplossingen te komen". 

De consternatie komt op een precair moment. Vorige week ondertekenden de supermarktbedrijven nog de Gedragscode Handelspraktijken. Daarin is afgesproken geen eenzijdige kortingen aan leveranciers op te leggen. Albert Heijn zei tegen De Volkskrant dit keer ‘zeker’ geen kortingen aan zijn leveranciers op te leggen. Na de ophef hierover in de agrarische sector vorig jaar, heeft de retailer besloten geen enkele leverancier meer zo te behandelen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
varkenshouder 23 September 2013
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10834984/Plus-legt-margeverlies-bij-leveranciers]Plus legt margeverlies bij leveranciers[/url]
Mag ik even met terugwerkende kracht het margeverlies van de afgelopen 10 jaar bij de rest van de keten in rekening brengen??
Graag binnen veertien dagen betalen. Bedrag circa €200.000.
agriklootje 23 September 2013
allemaal een rekening sturen
Jan 28 September 2013
Niemand een week lang meer leveren aan Plus!

Als ze daarna weer willen meteen 5% prijsverhoging doorberekenen aan Plus!
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden