Onderzoek Fedecom

Dealers het meest tevreden over John Deere

30 Oktober 2013 - Redactie Boerenbusiness

Dealers van trekkers zijn tevreden over de vernieuwing en ontwikkeling bij de trekkermerken die zij verkopen. Dit maakt brancheorganisatie Fedecom op uit een onderzoek onder haar leden. John Deere is New Holland opgevolgd als best beoordeelde van de twaalf onderzochte trekkermerken.

In het Nationaal Dealertevredenheidsonderzoek 2013 heeft Fedecom 555 enquêtes naar 451 officiële Nederlandse dealers van twaalf merken verzonden. Met 213 ingevulde – anonieme - formulieren is de respons 38 procent. JCB debuteert dit jaar in de lijst. De merken Landini en McCormick zijn onder de Argo Groep gebundeld.

?De trekkermerken zijn door de dealers beoordeeld op twaalf aandachtsgebieden, waaronder imago, verkoop, ondersteuning en winstgevendheid. De Nederlandse dealer waardeert zijn merk gemiddeld met 14,1 punten op een schaal van 1-20 (2012: 14,3). John Deere is als beste beoordeeld met een score van 15,6. JCB behaalde de laagste waardering, een 11,9. Grootste stijger is Deutz-Fahr met +1,7 punt t.o.v. 2012. Massey Ferguson daarentegen ondervond de grootste daling en levert 0,8 punt in ten opzichte van 2012.

Ondanks de geringe verschillen ten opzichte van 2012 zijn er enkele tendensen, meldt Fedecom Het aandachtsgebied ‘Merk, imago en bekendheid’ blijft veruit het best beoordeeld met gemiddeld een 16,0 (2012: 16,1). Daaronder valt op dat het aspect ‘Vernieuwing en ontwikkeling van uw merk’ met 0,5 punt gestegen is. Deze trend wordt volgens Fedecom bevestigd bij het aandachtsgebied ‘Bereidheid tot verbeteren’; dealers waarderen de inmiddels doorgevoerde veranderingen eveneens in die mate.

Fedecom hoopt dat de resultaten van de onderzoeken een stimulans voor de tractormerken zijn om eventuele verbeteringen in de dienstverlening door te voeren.

Schermafbeelding 2013-10-30 om 13.04.47.png

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Mechanisatie

Omzet trekkerfabrikanten koelt af na topjaren

Nieuws Agribusiness

Recordwinst voor John Deere, 2024 minder positief

Nieuws Agribusiness

Reiken de bomen van John Deere tot aan de hemel?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden