Op last van de EU

Frankrijk haalt gentech maïs uit de handel

26 Maart 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Het genetisch gemodificeerde maïsras MON810, van Monsanto, wordt per direct verboden in Frankrijk. Afgelopen jaar kwam de maïs op de Franse rassenlijst te staan. Omdat geen wetenschappelijk bewijs is voor de gevolgen van GGO-maïs werd besloten het gewoon te verkopen. Het lijkt erop dat nu wel de EU-richtlijn wordt aangehouden.

Vorig jaar augustus besloot een rechter van de Franse Raad van State nog dat er niet genoeg wetenschappelijke onderbouwing was om MON810 te verbieden, schrijft Top Agrar. De informatiedienst voor genetische modificatie heeft echter een Europese richtlijn opgesteld die het gebruik van gentech rassen in Europese lidstaten verbied. Parijs lijkt zich hier nu aan te houden.

Of de verordening voldoende bewijs voor een rechter is moet nog blijken. Verwacht wordt dat de teelt in Frankrijk binnenkort wettelijk verboden wordt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Grove 27 Maart 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10847130/Frankrijk-haalt-gentech-mais-uit-de-handel]Frankrijk haalt gentech mais uit de handel[/url]
Opvallend is dat er boeren zijn die hun graan, wintertarwe, weghalen om er over een paar weken mais op te zetten, ze verwachten daarvoor een hogere prijs.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden