Investering 2 miljoen

OCI verdrievoudigt productiecapaciteit

25 September 2014 - Redactie Boerenbusiness

Producent van stikstofhoudende kunstmest, OCI Nitrogen, breidt met de bouw van twee nieuwe opslagtanks en een nieuwe truck verlaadinstallatie voor ammoniakwater haar productiecapaciteit flink uit. Dat meldt het meststoffenconcern donderdag in een persbericht. 

Met de opslagtanks wordt de productiecapaciteit verdrievoudigd van 25.000 ton per jaar naar 80.000 ton per jaar. Bovendien worden de logistieke mogelijkheden naast de bestaande binnenvaart uitgebreid met wegtransport. OCI Terminal Europoort is het op- en overslagbedrijf van OCI Nitrogen in het Rotterdamse havengebied. Naast de overslag van ammoniak produceert OCI Terminal zelf ammoniakwater. Onlangs is de vergunning afgegeven voor de plaatsing van twee RVS tanks van 750 vierkante meter. 

Tegelijkertijd met de ontwikkeling van de nieuwe opslagtanks wordt er geïnvesteerd in een nieuw truck verlaadstation. Met de totale uitbreiding van de opslagcapaciteit en verlaadsystemen is een investering gemoeid van 2 miljoen euro. De oplevering van het project is in november van dit jaar. Het hoofdkantoor van OCI Nitrogen is gevestigd in Geleen en de productielocaties zijn gevestigd in Nederland en China.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden