Eveneens onrust in Italië

Sfeer in Brussel wordt steeds grimmiger

7 September 2015 - Redactie Boerenbusiness

Waar vanmorgen nog melding werd gemaakt van protesten en stakingen zonder geweld en vandalisme, heeft er later op de dag een omslag plaatsgevonden. Diverse media melden dat de sfeer inmiddels behoorlijk grimmig is.

Op twitter zijn vanmiddag vooral foto's te zien van politieagenten die onder het stro worden gestrooid en hoopjes stro of stapels met pallets die in de brand worden gestoken. Het corps met politieagenten en M.E.'ers is inmiddels uitgebreid. Vanmorgen werd er opgetreden door met brandblussers te spuiten en traangas in te zetten.

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) heeft aan de hand van een aantal tweets laten weten dat de brandstichting en vandalisme niet veroorzaakt is door de Nederlandse varkens- en melkveehouders. Daarnaast laat de vakbond weten dat de stakingen goed verlopen en dat de bond trots is op de meegereisde Nederlanders.

Volgens een nieuwsbericht van Transport Online, is het niet alleen onrustig in Brussel, maar gebeurt er ook nog vanalles in Italië. De Italianen zijn boos op de Europese Unie, aangezien de vrije Europese markt verantwoordelijk is voor de lage prijzen die, net als in de rest van de EU, heersen in Italië.

De Italianen hebben inmiddels een drukke snelweg bezet. Elke vrachtwagen wordt tegengehouden om te kijken of er voedsel, melk of gekoeld vlees vanuit het buitenland in zit. Op deze manier willen de Italianen laten blijken dat de veehouders hier niet van gediend zijn.

 

 

 

 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden