Trendrapport Varkens & Voer

Teleurgestelde varkensmarkt maakt zich op voor herstel

12 Januari 2016 - Redactie Boerenbusiness

De varkensmarkt had na een teleurstellend verloop in november, de hoop gevestigd op december. Aan het begin van december stond de varkensmarkt er nog niet bijzonder goed voor en waren de vooruitzichten nog negatief. Naarmate december vorderde begon het er, met name door een toenemende vraag, steeds meer naar uit te zien dat een verhoging van de prijzen tot de mogelijkheden behoorde.

Dankzij het grote aantal slachtingen konden in januari de eerste stappen richting herstel worden gezet

Ondanks de verbeterende marktsituatie bleef een verhoging van de prijzen uit en dit voelde als een teleurstelling omdat het jaar is afgesloten met historisch lage prijzen. Toch is december niet alleen een negatieve maand geweest voor de varkensmarkt. Door het grote aantal slachtingen is de druk tijdens de feestdagen niet al te sterk opgelopen, waardoor in januari de eerste stappen richting herstel konden worden gezet.

Met de stabiele en lage prijzen onderscheidde de varkensmarkt zich van de andere markten, waar de stemming positiever was in december. Zo liep de biggenprijs in december gestaag op terwijl de druk op de voerprijzen toenam. Naast de varkens en voerprijzen, beschrijft dit rapport tevens de ontwikkelingen op de mestmarkt en financiële markten.

Insiders van Boerenbusiness met een Varkens & Voer Pro pakket ontvangen maandelijks het Trendrapport Varkens & Voer. Klik hier om het trendrapport van december 2015 te downloaden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Varkens

Biggenprijs zet daling in door optelsom van factoren

Analyse Varkens

Bij ruim varkensaanbod horen kanttekeningen

Analyse Varkens

Kantelpunt op biggenmarkt nog niet bereikt

Analyse varkens

Varkensmarkt moet nog even geduld hebben

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden