Interpolis wint zaak

Rechtbank ziet hagel niet als stormschade

4 November 2016 - Redactie Boerenbusiness - 4 reacties

Verzekeraar Achmea Interpolis is niet verplicht om de schade van een veehouder in het Brabantse Someren te vergoeden. Dat oordeelde de rechtbank in Rotterdam op vrijdag 4 november. Hij was niet verzekerd tegen hagelschade, maar oordeelt zelf dat het om stormschade gaat. Interpolis is het daar niet mee eens.

Eind oktober werd het kort geding in Rotterdam gehouden, waar op 4 november de definitieve uitspraak op volgde. Die stelt Interpolis en moederbedrijf Achmea vrij van aansprakelijkheid, zo maakte de Rechtbank van Rotterdam bekend.

Neerslag in vaste vorm is geen stormschade

Melkveehouder Theo Sonnemans zag eind juni de daken van zijn stallen verhagelen na overtrekkend noodweer. Hij is niet verzekerd voor hagelschade maar wel voor stormschade. Verzekeraar Interpolis weigerde daarom de schade te vergoeden. Sonnemans is zelf van mening dat er sprake was van enorme ijsbrokken en niet simpelweg hagel.

De zaak van Sonnemans is de eerste die dient tegen de verzekeraar en daarom leidend. De zaak is daarmee een soort proefproces voor soortgelijke gevallen. De vraag is wat getroffen collega’s nu gaan doen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
4 reacties
Nic 4 November 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10872192/Rechtbank-ziet-hagel-niet-als-stormschade-]Rechtbank ziet hagel niet als stormschade[/url]
Interpolis glas en glas helder..........
Toch maar weer een extra polis met extra voorwaarden nodig en dan nog weer de kleine lettertjes lezen...
Weg met dit soort verzekeraars!
Abonnee
Frank 5 November 2016
Onzin,
hagel is geen storm, regen is geen sneeuw., zon is geen mist.

Hoe dom kan je zijn of hoe slim?

Interpolis heeft helemaal gelijk. Ik heb dit gevolgd en ja dit was een klink klare zaak wat de uitkomst zou zijn. Hagel is hagel en storm is storm.

Als mijn auto tegen mijn garagedeur aanrijdt ga ik toch ook niet zeggen : dat mijn brandverzekering dit moet dekken!!


Ik ben zelf zeer goed te spreken over Interpolis, vorig jaar waren wij zwaar verhageld met ui en bieten. Netjes getaxeerd en vlot uitbetaald.
argos 5 November 2016
Inderdaad flauwe kul, als je je niet verzekert tegen hagelschade omdat je het allemaal maar geld vindt kosten en de hagel richt schade aan, heb je gewoon pech gehad en trek je de knip en ga je vrolijk, maar wel met een ervaring rijker, weer verder. Maar heb het idee dat boeren het normaal vinden dat anderen voor hun verliezen en schade betalen. Wordt tijd dat boeren eens ondernemer worden met eigen verantwoordelijkheid en niet altijd zitten te leunen en bedelen bij de belastingbetaler.
weer 5 November 2016
Iedereen oordeelt over deze persoon. Ik denk dat er zeer veel boeren zijn die denken dat alles wat met het weer heeft te maken onder stormschade valt.
no mercy 5 Januari 2017
Schijnt dat deze zaken door steeds dooretteren. Dit om de beurs van advocaten te spekken. Een beetje ondernemer beseft natuurlijk dat als je je niet tegen hagelschade wenst te verzekeren je niets uitgekeerd krijgt.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden