In de fout? Dan geen lid meer

Eerste mediacontact LTO-voorman niet handig

19 Januari 2017 - Redactie Boerenbusiness - 53 reacties

De nieuwe voorzitter van LTO Nederland, Marc Calon, heeft zich in zijn eerste interview met de algemene pers niet heel erg handig geuit. Het is de vraag is of hij hiermee een goede beurt maakt bij zijn achterban.

In plaats van de goede punten van de landbouw en zijn trotsheid te benadrukken, zegt Calon in het AD dat boeren die de regels overtreden een leveringsverbod moeten krijgen. ‘Boeren en tuinders die een aantal keer ernstig de fout in gaan, zouden moeten worden geroyeerd. We moeten daar afspraken over maken met de slachterijen, met melkverwerkers als FrieslandCampina, met de Suiker Unie. Wie teveel antibiotica gebruikt, varkens in te kleine hokken stopt of de milieunormen overtreedt mag niet meer leveren. Die vreet z'n suikerbieten zelf maar op. In de pootaardappelteelt en de kalfsvleessector werkt dat al zo.’

Er zijn altijd een paar boeren die het verkloten voor de rest

Hiermee denkt hij maatschappelijk draagvlak voor boeren te houden. Het AD citeert: ‘Onze sector kan alleen overleven als de consumenten het vertrouwen hebben dat wij goed voedsel maken. Maar er zijn altijd een paar boeren die het verkloten voor de rest. Net zoals er bij de woningcorporaties sukkels waren die een cruiseschip kochten of in een Maserati gingen rijden. Dan komen er strengere regels, en zit de rest in de shit. De landbouw moet toe naar een systeem van gele en rode kaarten. Wie een aantal keer ernstig de fout in gaat, zou bij ons geen lid meer mogen zijn.’

Lees hier de reactie van Marc Calon.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
53 reacties
POS 19 Januari 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/artikel/10873063/Eerste-mediacontact-LTO-voorman-niet-handig]Eerste mediacontact LTO-voorman niet handig[/url]
Het is duidelijk niet de goede persoon voor LTO, wij kunnen de consument veilig voedsel aanbieden. Het kaartsysteem is veel beter opgelost met de huidige kwaliteitsnormen welke de verschillende verwerkers hanteren.
Calon heeft nog geen kennis gemaakt met de NVWA???
boer 19 Januari 2017
Geen lid van LTO meer is toch prima belangen behartigen is bij LTO een onbekend fenomeen geworden
IJsseldelta 19 Januari 2017
Ook van PvdA huize. De toon is gezet. Deze gaat het ook wel eens worden met Martijntje.
HD 19 Januari 2017
Het vuurpeleton is vast wat te rigoureus om de nieuwe voorman voor te zetten maar hier blijkt al wel uit dat hij andere luize baantjes ambieert. Waarschijnlijk in brussel
Abonnee
signum 19 Januari 2017
De eerste gele kaart is voor Calon
Abonnee
kraai 19 Januari 2017
De boete voor een overtreding minimaal € 1500 en 20% van de toeslagrechten, belachelijk hoog, daar zou hij aandacht op moeten vestigen.
Abonnee
eerlijke boer 19 Januari 2017
Met verbazing nam ik kennis van het artikel en nog meer verbazing over de foto s bij zijn spuit.

Dat hoef je bij ons niet te doen zo kort langs de sloot je spuit te vullen. Dat mag niet en niemand doet dat hier meer.

En wat doet dhr Calon??? zie foto!!

En dan nog erger, elke spuit licentie verlenging en ook global gap vraag: kleding voorschriften bij spuit vullen.

Calon: waar is je makser? waar is je spuitoveral? waarom geen vloeistof dichte handschoenen? waarom geen bril tegen spetters?

5 Gele kaarten voor Calon, want ja we gaan de viespeuken aanpakken, zegt hij zelf.


Mijn reactie: begin bij jezelf, en ja wij als sector mogen trots zijn hoe we het doen. Daarom vind ik de "boer bewust"actie ook zo'n mooie actie. Van de boeren ,door de boeren opgepakt en niks met LTO te maken.

LTO moet zicht enkel richten op EU beleid, mest, gwb beleid.
Niet zelf als rechtertje/scheidsrechter spelen dan creëer je een wig tussen onze al zo kleine en trotse sector.
petatje 19 Januari 2017
Stelletje azijnpissers. Deze man trekt tenminste zijn mond open en ja dan zeg je misschien ook wel eens dingen fout. Maar dit is altijd beter als zijn politiek correcte voorganger die nog nooit een deuk in een pakje boter kon krijgen waardoor we nu opgezadeld zitten met de hoogste regelbrij van de wereld!
Bertus Buizer 19 Januari 2017
Dit is natuurlijk grootspraak van Marc Calon. Ik denk dan ook niet dat hij de impact van zijn slogan "Rode kaart voor foute boer". Hij wil dat in zijn ogen goede boeren rechtertje gaan spelen over anderen. Deze voorman kan beter zelf het goede voorbeeld geven en de veldspuit laten staan, zorgen dat de boerenstand weer gezond wordt (ook kwa aantal boeren), dat Nederland kwaliteit en kennisintensief maatwerk gaat leveren in plaats van bulkproducten die tot overproductie leiden.Ik huiver al bij de gedachte dat na het debacle met het melkveehouderijbeleid met overschotten en lage prijzen tot gevolg de Nederlandse akkerbouw het suikerbieten met het verdwijnen van - deze keer - het suikerquotum fors gaat uitbreiden. Nog meer bulkproductie dus, nog meer schade aan de bodemstructuur (graag uw aandacht voor de actie Red de bodem van www.people4soil.eu !), nog minder agrobiodiversiteit, lagere wereldmarktprijzen etc. En dat terwijl suiker al gauw slecht is voor de gezondheid en het op de keeper beschouwd eigenlijk helemaal geen voedselgewas is. Bestuurders zoals Calon, Dijkhuizen, Fresco etc... die dit allemaal maar laten begaan en niet met een goede visie komen, ja, die verdienen in de termen van Calon eerder een rode kaart. En dan bluffen dat wij de wereld kunnen voeden... is dat niet allemaal lucht en misleiding?
Bertus Buizer 19 Januari 2017
Correctie in mijn bovenstaande reactie: ....Ik denk dan ook niet dat hij de impact van zijn slogan "Rode kaart voor foute boer" helemaal heeft doorzien....
Sens 19 Januari 2017
Zeg meneer Calon. Melkveehouders mogen al GEEN ENKELE fout maken. Bij een spuit van een verkeerd afwijkend merk omdat de voorraad op is en je per ongeluk geen zwart op wit bewijs hebt krijg je meteen een boete. Dus meneer Calon wij mogen al geen enkele fout maken en zijn al veroordeeld tot robots!
Maar als je per ongeluk eens een keer je melk wilt bekijken op melkweb van Friesland Campina en de site ligt er weer eens een keer uit...mwah is er niemand die eens wijst of een boete uitdeelt! Waarom moeten alleen maar boeren door het robot stof bijten....voor steeds minder geld?
jan 19 Januari 2017
Als nieuwe voorzitter vind ik het geen gelukkige uitspraken van hem, om vertrouwen te winnen bij zijn leden, had hij de boodschap wel wat netter kunnen verpakken.
De vergelijking met de woningcorporatie,s vind ik niet op z,n plaats de Agrarische sector verdiend beter, de toon is gezet!!!!!!
Realist 19 Januari 2017
Ik ben al in geen jaren lid meer van de LTO vanwege de slaapverwekkende en hoogst irritante zwakke knieën en omdat ze meer als verlengstuk van de overheid optraden.
Eindelijk nu eens een voorman die iets doet, iets durft en iets wil, kortom visie heeft en de power om die uit te voeren.
Voor het eerst in jaren denk ik er weer aan om terug lid te worden.
Chapeau Mark.
groko 19 Januari 2017
Persoonlijk had ik wel graag gezien dat hij wat duidelijker was wat hij bedoeld, kan me namelijk niet voorstellen dat iedereen die zich hierboven aangesproken voelt dat ook daadwerkelijk is. Soms kan dat niet en mijn gevoel zegt dat hier politiek draagvlak wordt gecreeerd door heel extreem taalgebruik terwijl we het in werkelijkheid allemaal met elkaar eens zijn.... Daar moeten we nog even aan wennen maar kern is dat draagvlak politiek wel nodig is om zaken geregeld te krijgen.
anja 19 Januari 2017
Afgezien van de inhoud vind ik de toon en het woordgebruik nogal grof. Is hiermee de toon gezet?
Zuidboer 19 Januari 2017
Touche eerlijke boer. Hier sluit ik me helemaal bij aan
@FarmersUnitedNL 19 Januari 2017
Wil LTO meer of minder leden? Met dit optreden komt minder eerder dan meer lijkt me.

De dierhouderij zit mijns inziensin het zwaarste weer.

(niet om zielig gevonden te worden hoor maar omdat deze secotern vaak zwaar gefinancierd hebben in redelijk eenzijdige productie waardoor ze niet snel in kunnen springen wijzigingen in de markt. Dat hebben we als veehouders zelf zover laten komen maar dat neemt niet weg dat dit de sectoren de komende jaren behoorlijk voor de voeten gaat lopen)

En dan zetten ze een akkerbouwer aan het roer. Wellicht ook niet de handigste keuze
@FarmersUnitedNL 19 Januari 2017
Ben op zich wel blij dat er een vorm van zelfreflectie is maar dat kunnen we beter gebruiken in de lobby dan in de media
jpk 19 Januari 2017
Mestbeleid is al jaren een hoofdpijndossier
Prima dat er in geroerd gaat worden
Glasbak 19 Januari 2017
Een foute boer vreet z,n bieten zelf maar op.
Dit zegt genoeg.
Henk52 19 Januari 2017
Ik denk, dat hierdoor heel wat leden gaan opzeggen, want die aarschlucher, die nog lid waren van lto gaan nu hun lidmaatschap opzeggen. Ikzelf ben er al zo'n 20 jaar vanaf, maar ga nu heus niet terug, omdat er eentje met een grote waffel is opgestaan. Mijn ervaring is met dit soort personen, dat die grote waffel niet lang stand houdt.
geert 19 Januari 2017
Ach het is een rooie rakker dus PvdA , maar 1% van de boeren stemt PvdA. ,dus er komt meer confrontatie. Maar daar houdt hij wel van,als de rest van het LTO bestuur hem maar in bedwang kan houden ,anders hebben we het paard van Troje binnen gehaald !
Signum 19 Januari 2017
Wil jij je eigen forumnaam voortaan
Gebruiken pseudo signum?
Met deze reactie wil ik niks te maken hebben!,

I
walter 19 Januari 2017
Met zoveel regels gaat er links en rechts wel eens wat verkeerd
Weet u alle regels precies ?? Denk dat 99 % goed zijn best doet maar soms een boete krijgt vanwege een miere##@@! kontrole
bijvoorbeeld geen handtekening op een mestbon (die verder helemaal klopt en bemonsterd is) of een flesje medicijnen zonder aanprikdatum

of een spuitoveral of masker wat mist

denk dat er met paar jaar geen voedsel meer uit nedeland komt als we dan calon Mogen geloven dus koop lekker eten uit oekraine en marokko en argentinie
Abonnee
akkerbouwbrabant 19 Januari 2017
@ Signum in het grijs.

Wil jij je eigen forumnaam voortaan
Gebruiken pseudo signum?
Met deze reactie wil ik niks te maken hebben!,

groene Signum is wel BB insider.
jij bent niet bekend bij de redactie.
Abonnee
dago 19 Januari 2017
Van een voorman verwacht je toch een andere boodschap. Laat eens zien waar de sector voor staat en wat voor mooi product we leveren en hoe begaan we met z'n allen zijn met de natuur, we behoren tot de beste van de wereld, en dat tegen een veel te kleine vergoeding Jammer
jan 19 Januari 2017
Beste, ontevreden mensen, het woordgebruik kan anders, maar trek de inhoud van de boodschap aan: de consument/het grootwinkelbedrijf voorop gaat u de wet van de markt voorschrijven v.w.b middelengebruik, omgang met dieren, natuur etc. en dat niet met democratische/wettige middelen, maar met de knoet/gesel van de markt. Heel vervelend, want ze zijn onvoorspelbaar en in boerenogen vaak onredelijk veeleisend, maar bepalen wel de vraag voor uw product. Tenzij het naar minder veeleisende en minder betalende markten moet worden geëxporteerd, waar u andere concurrenten met goedkope bulkproducten tegenkomt. En wat stelt u daar tegenover? Aanpassen is vervelend, vooral als je weinig in de melk te brokkelen hebt (zie op de site het Ierse voorland, waarvan ik de zin ook niet meteen zie). Calon heeft een voorschot gegeven omdat hij weet (namens u) het grootwinkelbedrijf en de grote verwerkers op zijn pad te zullen vinden.
Johan 19 Januari 2017
Vanmorgen het artikel gelezen in Tubantia. Inmiddels wat bekoeld, toch ga ik morgen m,n LTO lidmaatschap opzeggen. Een voorman met dergelijke uitspraken, die zelf de regels overtreed : zie foto, hoort direkt op te stappen! Als landbouwman zou hij beter werk kunnen doen bij de PvdA, misschien kan hij daar de sprookjesfiguren wat bij brengen.
jaap 20 Januari 2017
ben het volledig met dago eens triest dat zelfs een vakgroep voor de boeren haaks op en tegen de boeren naar buiten komt schaam jullie diep kom met een artikel dat de macht van de supermarkten te arrogant voor woorden is en dat we onder de kostprijs voedsel leveren enz wat meer begrip kweken voor een ondernemer die langs alle kanten uitgezogen en besteeld word
moi 20 Januari 2017
Hij moet plannen gaan uit werken waar we structureel iets aan kunnen hebben.
Henk Uilen 20 Januari 2017
Ik snap niet wat deze uitspraken van Dhr. Calon nu toevoegen, immers als melkveehouder hangt de dreiging van melkweigering altijd al boven je hoofd bij het minste of geringste foutje wat je maakt. Daar hebben we LTO of politiek niet voor nodig.

Erg jammer dat het "gewicht" en de ervaring van onze nieuwe voorman niet veel effectiever ingezet worden, om met oplossingen voor de huidige problematiek in veel sectoren te komen.

Dan kan hij nog steeds ruimschoots zijn hart ophalen met het doen van onpopulaire uitspraken richting de landbouw, er zullen nog genoeg boodschappen gebracht moeten worden die niet leuk zijn, maar de sector wél verder helpen.
Diny Boom - Kamp 20 Januari 2017
Krijgen al die topbestuurders, zelf ook de rode kaart, als ze de fout ingaan of er niets van bakken?
jos verstraten 20 Januari 2017
Ik ken Marc Calon nog niet persoonlijk maar daar komt binnenkort verandering in. Op zich ben ik het inhoudelijk volledig met zijn stelling eens: "Boeren en tuinders die een aantal keer ernstig de fout in gaan, zouden moeten worden geroyeerd.
Dan gaat het niet over een spuitmaskertje niet op hebben( wat trouwens voor je eigen veiligheid is, niet voor de consument) of een antibiotica middel toedienen wat toevallig niet in je bedrijfsgezondheidsplan is opgenomen, daar volgt echt geen melkweigering op.
Het zelfreinigend vermogen van de sector mag wel op een hoger niveau. Zodat boeren met recht trots kunnen zijn. Imago creër je zelf, maar anderen bepalen of je het verdient!
Boeren zijn het al lang zat hard gepakt te worden voor kleine overtredingen en bedrijven die ernstige fouten maken zoals meer dieren dan vergund, meer dieren dan dierrechten, frauderen met mest om maar wat te noemen zich ten koste van collega's in de sector verrijken.
Het krijgen van te lage prijzen is geen geldig excuus.
Abonnee
S. Laarink 20 Januari 2017
38 jaar lid, maar de mail is eruit, lidmaatschap per direct opgezegd, reden uitspraken Calon.

Ik distantieer me volledig van de uitspraken van dhr Calon.

Ik heb veel VRIJWILLIG bestuurlijk werk gedaan in commissies en afdelingen.

Ik voel me zo ziek van het interview, ik ben het met het verhaal van "eerlijke boer"eens.


Ik hoop op een snelle reactie van de NAV, ik ben er van overtuigd dat zij zich niet aansluiten bij dhr Calon en zich niet kunnen vinden in zijn uitspraak.

Het grove taalgebruik en veel tegenspraak in de tekst slaat hij totaal de plank mis.
Pieter 20 Januari 2017
Dat dhr. Calon zo'n grote broek aantrekt, komt omdat hij een stukje geschiedenis is vergeten.
Was het niet de lto, die in de periode van 2004 t/m 2006 de regels had overtreden, met de verkoop van foute aandelen? (Hof van Saksen)
En hierdoor 750 boeren en tuinders financieel benadeelde voor een bedrag van 27 miljoen euro, om hier zelf 1,5 miljoen euro aan te verdienen!
lto je moet je diep schamen voor agrarisch Nederland.
anton 20 Januari 2017
Glasbak schreef:
Een foute boer vreet z,n bieten zelf maar op.
Dit zegt genoeg.

Helemaal met u eens,met z n allen op de bres. Gaat hem niet om het geld, maar hij gaat wel z n zakken vullen.
leba 20 Januari 2017
Tja Marc Calon, PVDA-er,
was het niet zijn partijgenoot die ons hier in Z.O. Nederland letterlijk liet verzuipen. Zijn partijgenoot die er niet voor de boeren was. De vice premier, was een linkse fundamentalist, partijgenoot van Marc Calon. Hoe kan ik dan verwachten dat deze persoon iets goeds wil gaan doen voor de landbouw ?
Henk52 21 Januari 2017
Het kenmerk van een rooie rakker: "links lullen, rechts vullen.
Abonnee
betweter 21 Januari 2017
actie. allemaal mailtje sturen naar LTO dat je je lidmaatschap opzegt als hij voorzitter blijft, ik ben de eerste die mailt!
Abonnee
erik 21 Januari 2017
wat een azijnpissers allemaal. De woord keuze was misschien niet helemaal goed, de boodschap is wel helder en van deze tijd. Je overleeft door aanpassingen aan de tijd (zoals altijd) degene die hier het hardst schreeuwen zijn waarschijnlijk de stoppers van morgen.
Zal wel weer een hoop gez..k achteraan komen.
petatje 21 Januari 2017
Bertus Buizer schreef:
Dit is natuurlijk grootspraak van Marc Calon. Ik denk dan ook niet dat hij de impact van zijn slogan "Rode kaart voor foute boer". Hij wil dat in zijn ogen goede boeren rechtertje gaan spelen over anderen. Deze voorman kan beter zelf het goede voorbeeld geven en de veldspuit laten staan, zorgen dat de boerenstand weer gezond wordt (ook kwa aantal boeren), dat Nederland kwaliteit en kennisintensief maatwerk gaat leveren in plaats van bulkproducten die tot overproductie leiden.Ik huiver al bij de gedachte dat na het debacle met het melkveehouderijbeleid met overschotten en lage prijzen tot gevolg de Nederlandse akkerbouw het suikerbieten met het verdwijnen van - deze keer - het suikerquotum fors gaat uitbreiden. Nog meer bulkproductie dus, nog meer schade aan de bodemstructuur (graag uw aandacht voor de actie Red de bodem van www.people4soil.eu !), nog minder agrobiodiversiteit, lagere wereldmarktprijzen etc. En dat terwijl suiker al gauw slecht is voor de gezondheid en het op de keeper beschouwd eigenlijk helemaal geen voedselgewas is. Bestuurders zoals Calon, Dijkhuizen, Fresco etc... die dit allemaal maar laten begaan en niet met een goede visie komen, ja, die verdienen in de termen van Calon eerder een rode kaart. En dan bluffen dat wij de wereld kunnen voeden... is dat niet allemaal lucht en misleiding?

Beste Bertus, heb je de exportbedragen van de sector gezien?! Zegt jou waarschijnlijk weinig zolang je je oude staatspensioen maar elke maand krijgt. Mij zegt dat in elk geval veel, dat is de manier om te zorgen dat het staatsgeld kan blijven rollen en ook de minder bedeelden in dit land wat in hun opgehouden hand krijgen! Dat is nog eens sociaal doordenken en doen! Dat is wat anders dan alleen het eigen voortuintje denken wat je hier ten toonspreidt! Of is het links l..... en rechts z..... v..... !
Glasbak 21 Januari 2017
Je zal maar uit de lto gezet worden. Wat een nachtmerrie.
Henk52 21 Januari 2017
petatje schreef:
Bertus Buizer schreef:
Dit is natuurlijk grootspraak van Marc Calon. Ik denk dan ook niet dat hij de impact van zijn slogan "Rode kaart voor foute boer". Hij wil dat in zijn ogen goede boeren rechtertje gaan spelen over anderen. Deze voorman kan beter zelf het goede voorbeeld geven en de veldspuit laten staan, zorgen dat de boerenstand weer gezond wordt (ook kwa aantal boeren), dat Nederland kwaliteit en kennisintensief maatwerk gaat leveren in plaats van bulkproducten die tot overproductie leiden.Ik huiver al bij de gedachte dat na het debacle met het melkveehouderijbeleid met overschotten en lage prijzen tot gevolg de Nederlandse akkerbouw het suikerbieten met het verdwijnen van - deze keer - het suikerquotum fors gaat uitbreiden. Nog meer bulkproductie dus, nog meer schade aan de bodemstructuur (graag uw aandacht voor de actie Red de bodem van www.people4soil.eu !), nog minder agrobiodiversiteit, lagere wereldmarktprijzen etc. En dat terwijl suiker al gauw slecht is voor de gezondheid en het op de keeper beschouwd eigenlijk helemaal geen voedselgewas is. Bestuurders zoals Calon, Dijkhuizen, Fresco etc... die dit allemaal maar laten begaan en niet met een goede visie komen, ja, die verdienen in de termen van Calon eerder een rode kaart. En dan bluffen dat wij de wereld kunnen voeden... is dat niet allemaal lucht en misleiding?

Beste Bertus, heb je de exportbedragen van de sector gezien?! Zegt jou waarschijnlijk weinig zolang je je oude staatspensioen maar elke maand krijgt. Mij zegt dat in elk geval veel, dat is de manier om te zorgen dat het staatsgeld kan blijven rollen en ook de minder bedeelden in dit land wat in hun opgehouden hand krijgen! Dat is nog eens sociaal doordenken en doen! Dat is wat anders dan alleen het eigen voortuintje denken wat je hier ten toonspreidt! Of is het links l..... en rechts z..... v..... !


Voorlichters zijn dat van die mensen, die voorheen een boerderij hadden, en die niet konden runnen. Oftewel "kapotte boeren".
Abonnee
agriklootje 21 Januari 2017
en die ook alles afzeken wat met lto te maken had en die zich niet aan de tijd hebben aangepast. Een hoop toekomstige voorlichters op dit forum dus.
pietje biet 21 Januari 2017
Als bietenteler lees ik verbaasd het verhaal van de heer Calon of dat er in de bietenteelt zoveel mis is dat hij met de Suiker Unie moet gaan overleggen dat er enkele bietentelers zijn die hun bieten zelf maar op moeten vreten!
Ik weet geen enkele teler die dat volgens mij zou moeten doen.
De heer Calon kan zijn duur betaalde uren beter ergens anders aan besteden, ze zijn bij Suiker Unie al ambtelijk genoeg straks worden ze het nog erger.
Henk52 21 Januari 2017
agriklootje schreef:
en die ook alles afzeken wat met lto te maken had en die zich niet aan de tijd hebben aangepast. Een hoop toekomstige voorlichters op dit forum dus.


Een voorlichter, oftewel een kapot gegane boer, is meestal een boer geweest, die een "voorbeeld" was voor zijn conculega's. Hij was de zg voorloper en had een giga grote waffel. Hoogmoed komt voor de val, faillieto was het gevolg, maar kon nog voorlichter worden.
Frans 22 Januari 2017
Calon, als gedeputeerde Groningen geroyeerd vanwege debacle Blauwe Stad. Bij de woningcooperatie geroyeerd wegens wederom financieel wanbeleid. Hij weet als kersverse LTO bobo in ieder geval waar hij over praat!
Abonnee
belerende schoolmeester 22 Januari 2017
Meester Marc Calon wou onze leerlingen een paar jaar terug ook leren om vroeg bieten te zaaien. Zeg maar heeeeeel vroeg, in februari in Noord Groningen.
Nee dan ben je een goede leermeester. Gevolgen voor het milieu: meer chemische middelen gebruik, immers het duurt extreem lang eer het land vol is dus moet er vaker worden gespoten. Maar hij heeft al wel een oordeel over Antibiotica gebruik door veehouders.
Tweede nadeel: Heel veel schieters.
Zulke leer-meesters die ons bedreigen met royeren moeten wij niet. De enige oplossing is direct maar weer opstappen en lekker in Zuurdijk gaan zitten meesmuilen met je zakken gevuld met maarschappelijk geld. Laten we hopen dat we de PVDA niet de komende 15 jaar op landbouw hebben anders komen we Marc nog een keer tegen.
Abonnee
stevia 22 Januari 2017
je neemt hoop ik dan ook niet klakkeloos alles van een ander aan. Hoezo zelfstandig ondernemer?
Bram 22 Januari 2017
Glasbak schreef:
Je zal maar uit de lto gezet worden. Wat een nachtmerrie.

Waar kan ik zo'n rode kaart halen wil er eigenlijk wel meteen uit nu zit ik er nog een jaar aan vast
Belg 23 Januari 2017
Ik ben een Belg en heb dus geen zaken met het Nederlandse huishouden. Maar als ik dit lees??? Eén woord hiervoor; RAZEND!!!!
Ollander 23 Januari 2017
Gelukkig ishet bij jullie beter!!
Man ga toch weg er is geen grotere oplichtersbende dan de boerenbond
Belg 23 Januari 2017
Ik heb nooit beweert dat het hier beter is.
Bertus Buizer 25 Januari 2017
Beste petatje en Henk52,
Dank voor jullie feitenvrije reacties.
Even voor jullie informatie: ik ben nog niet met pensioen, zal ook geen aanspraak kunnen maken op een staatspensioen, anders dan de AOW (maar die geldt ook voor jullie) en ben (helaas) geen boer geweest.
Ik kom wel van een mooie boerderij en heb daar veel en met plezier op gewerkt, met name in vakanties en na school.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden