Kamerlid in BB TV Politiek

Waar wilt u antwoord op van GroenLinkser Rik Grashoff?

3 Maart 2017 - 7 reacties

In zijn twitterprofiel komt ‘Woordvoerder Natuur en Landbouw’ als derde punt naar voren. De afgelopen maanden hield Tweede Kamerlid Rik Grashoff van GroenLinks zich op dit gebied vooral bezig met weidegang, predatorenbeheer en weidevogels. Dit laatste als icoon voor een beleid gericht op natuur-inclusieve landbouw. 

Onderwerpen die hij overtuigend weet neer te zetten. Grashoff staat bekend als een inhoudelijk gedreven politicus, een analyticus en een volhardend Kamerlid dat zijn dossiers door en door kent. In 2016 werd hij door Natuurmonumenten uitgeroepen tot de groenste politicus van het jaar.

Zorgvuldig omgaan met biodiversiteit op het platteland

Vooral zijn grenzeloze energie voor het bereiken van zijn groene idealen werden daarvoor genoemd.

Volgens de jury is Grashoff een politicus die zich realiseert dat natuur in Nederland zich niet beperkt tot natuurgebieden, maar dat we ook zorgvuldig om moeten gaan met biodiversiteit op het platteland, in de stad en met alle landschappen die ons land mooi maken.

Wilt u weten hoe de nummer 5 precies over bepaalde thema’s denkt, dan heeft u nu de kans. Grashoff gaat in de Boerenbusiness studio in gesprek over landbouwthema’s. Stel uw vraag onder dit artikel en wie weet krijgt u een antwoord.

Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
7 reacties
Abonnee
dago 4 Maart 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10873657/Waar-wilt-u-antwoord-op-van-GroenLinkser-Rik-Grashoff?]Waar wilt u antwoord op van GroenLinkser Rik Grashoff?[/url]
waarom geeft u valse informatie omtrent legbatterijen op uw website, is dat geen kiezersbedrog?
Er zijn wetenschappers die stellen dat bio duurzaam is maar er zijn net zoveel wetenschappers die stellen dat gangbaar juist duurzaam is, waarom denkt u boven de wetenschap te moeten staan? bv is het gebruik van kunstmest goed of slecht.
Wanneer gaat u wat doen al die resten van medicijnen in ons schone water
Uit meerdere onderzoeken blijkt dat het aantal weidevogels op biologisch grasland lager is dan op gangbaar grasland, door te weinig voedingstoffen, wat gaat u daar aan doen.
Wanneer gaat u pleiten voor een verbod op koper, zwavel en propaan?
Waar wilt u alle buitenlandse medewerkers huisvesten als GroenLinks haar zin krijgt en heel nederland biologisch teelt, ongeveer een miljoen schat ik in.
Als wij minder voedsel over de aarde verdelen krijgen we dan niet te maken met nog meer asielzoekers.
waarom is GroenLinks tegen het gebruik van gmo's in droge gebieden terwijl we daar wel heel wat mensen mee kunnen redden.
U maakt de pvv belachelijk omdat hun stellen dat het klimaat niet veel veranderd door het toedoen van de mens, dat het klimaat veranderd is normaal, er zijn heel veel wetenschappers het eens met de stelling van de pvv, gaat u de documantaire The Uncertainty has setteld ook bekijken?
noordeling 4 Maart 2017
Waar wilt u antwoord op van groen linkser Rick Grashoff:
Wanneer treed u af ?????
Kunnen we de vlag alvast klaarleggen????
petatje 4 Maart 2017
Ik zou graag van de man weten of hij energieneutraal woont of zijn woonruimte met gas stookt of dat hij circulair bezig is en bijv hout of pallets verstookt of wellicht zijn huis met zonneenergie verwarmt?
Verder vraag ik mij af of de man in Nederland blijft met zij schaarse vakantietijd of dat hij de vlieger pakt en een flinke dot CO2 achterlaat voor zijn vakantie. M.a.w. doet hij zelf waar hij voor staat of doet hij zelf waar hij anderen van beticht?!
Abonnee
betweter 4 Maart 2017
dat zulke lui nog wat gevraagd wordt is energieverspilling en daar houden zij niet van
anne 7 Maart 2017
stikstof in de grond.
vanaf 1984 tot nu zijn er al 800.000 minder koeien. dat is 700.000 minder vrachtwagen van 32m3 mest al minder.
vanaf de laatste 25 jaar zeker 3 miljoen minder varkens.
vanaf 1986 is de hoeveelheid mest die op een ha grond mag met 75% gedaald.
75% minder mest op een ha. en toch wordt er geen reductie van stikstof of ammoniak gemeten.
elke 10 jaar ruim 10% minder boeren. de dieren van deze boeren zijn in emissie armere stallen terecht gekomen. en toch wordt er geen reductie gemeten. en steeds als dank. nieuwe beschuldigingen opleggen.
de hoeveelheid CO2 die onze mobiliteitssector uitstoot blijkt het dubbele te zijn van wat ons voorgespiegeld werd.
de auto's stoten meer dan het dubbele stikstof uit dan op papier.
enz. enz. hoelang pikken we de beschuldigingen nog?
reinder 7 Maart 2017
Van mijn 40 weidevogel nesten gaat 80% verloren aan predatie vos, steenmarter, verwilderdekat, reiger, meeuwen enz . Hoe kunt u mij hier bij helpen. Bijv, een premie om de vossen te bejagen.
Abonnee
Foeke 7 Maart 2017
Marktprotectionisme en handelsbelemmeringen van exportlanden brengen de verwerkende bedrijven en daarmee de boer/teler in toenemende mate in het nauw. Denk aan verhoging van exporttarieven tot in het absurde, het sluiten van grenzen en andere grillen om de eigen markt te beschermen.

Den Haag lijkt zich er weinig mee bezig te houden, terwijl er miljoenen (en andere grote belangen) op het spel staan. Ook vanuit de EU is er nauwelijks inzet op dit vlak. En het wordt alleen maar erger. Doe er wat aan! Maak nou eens een vuist tegen die landen die hun gang maar gaan en wij maar het braafste jongetje van de klas blijven. Bah!
Siem Hulshout 31 Oktober 2017
Bent u na de aantijgingen tegen Tariq Ramadan i.z. seksueel misbruik, nog steeds een pleitbezorger van deze omstreden man ?
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Onderzoek

Stop op verhoging slachtsnelheid blijft (nog)

Nieuws Politiek

Bijval afschaffen geborgde zetels waterschappen

Nieuws Stikstof

Stikstofoverleg Gelderland dreigt spaak te lopen

Nieuws Caroline van der Plas

BoerBurgerBeweging groter dan CDA in peiling

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief