Bedrag naar €825.000

Noord-Holland verhoogt subsidie Jonge landbouwers

9 Mei 2018 - Kimberly Bakker

De provincie Noord-Holland verhoogt de subsidie voor duurzame investeringen door jonge landbouwers van €550.000 naar €825.000. Dat laat de provincie woensdag 9 mei weten.

"De verhoging van de subsidie moet bijdragen aan het innoveren en verduurzamen van de agrarische sector", zo staat in het persbericht. Door het plafond te verhogen, kunnen alle positief beoordeelde aanvragen gehonoreerd worden.

Veel aanvragen
Het plafond werd in de voorgaande jaren niet bereikt, maar afgelopen jaar waren er verrassend veel aanvragen. Dat is voor de provincie dan ook de voornaamste reden geweest om het plafond te verhogen. Daarbij is de provincie bang dat wanneer de verhoging niet plaatsvindt, de aanvragers zich bij een volgende tender opnieuw inschrijven. Dat leidt tot hogere uitvoeringskosten en extra administratielasten voor zowel de provincie als de aanvrager.

Regeling Jonge landbouwers
De regeling Jonge landbouwers bestaat sinds 2016 en is onderdeel van het Europees Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP-3). De financiering vindt voor 50% plaats door de Europese Unie. Met de regeling krijgen boeren tot 40 jaar de mogelijkheid om duurzame investeringen in hun bedrijf te realiseren (denk aan: zonnepanelen, windmolens, en mestvergisters).

De subsidie voor 1 boer bedraagt maximaal €20.000. De regeling loopt tot 2020 en het is 1 keer per jaar mogelijk om subsidie aan te vragen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden