Nieuws Brexit

'Weinig tijd over voor goede brexit-deal'

2 Juli 2018 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

"Er is niet veel tijd meer om een goede brexit-deal te sluiten, terwijl over de moeilijkste punten nog onderhandeld moet worden." Met die woorden waarschuwde Donald Tusk, president van de Europese Unie (EU), zijn Britse collega Theresa May op een persconferentie. Dat meldt Business Insider.

Tusk verwoordde de frustratie onder de leiders van de EU. Het onderhandelen over een brexit-deal gaat traag en Tusk vroeg daarom aan May om haar kaarten op tafel te leggen. "Er staat ons nog veel werk te wachten, en er zijn veel struikelblokken", zei Tusk. "Als we in oktober een deal willen hebben, dan moeten we nu voortgang boeken. Dit is de laatste keer dat ik May vraag om vaart te maken."

Visie presenteren
Het Verenigd Koninkrijk (VK) publiceert deze week (week 27) een rapport met daarin de visie die de overheid heeft op de toekomstige relatie tussen het VK en de EU. Dat zou veel onduidelijkheden in de onderhandelingen kunnen wegnemen.

Tegelijkertijd is het voor May lastig om het kabinet mee te krijgen in haar plannen. Het lijkt erop dat May haar harde standpunten wil afzwakken en dus voorstander is van een 'zachte brexit', waarbij het VK toegang houdt tot de interne Europese markt en bij de douane-unie blijft.

De EU-president sprak na afloop van de top in Brussel, waar regeringsleiders gesproken hebben over de aanpak van migratie. Vooraf was afgesproken dat de top over de brexit zou gaan, maar omdat de onderhandelingen moeizaam gaan en migratie een urgenter probleem was, besloten de leiders het voornamelijk daarover te hebben.

Lees meer op Business Insider:
- Nieuwe Italiaanse premier stelt zich uiterst halsstarrig op tijdens de EU-top
- Migratie-akkoord gesloten?
- 9 belangrijke dingen die zich nu afspelen in de wereld

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Peter 34 3 Juli 2018
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10879120/weinig-tijd-over-voor-goede-brexit-deal][/url]
Gezien de doorlopende reeks waarschuwingen uit Brussel lijkt het er op dat het VK minder omhoog zit met een harde Brexit. Daar zijn goede redenen voor. Dat zei Dyson een jaar geleden ook al.
En daarom moet NL zich even niets aantrekken van het Brussels diktaat en bilaterale afspraken met het VK gaan maken. Anders gaat het aan de Brusselse leiband blijven lopen ons, m.n. de landbouw nog heel veel kosten. Misschien gebeurt het al wel.
We kunnen ons toch niet door Duitsers en Fransen, die niets liever zien als een ondergaand VK, kapot laten maken?
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Verenigd Koninkrijk

'Voedselzekerheid wordt als vanzelfsprekend gezien'

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden