Nieuws Weer

Regen verlicht verdroogd Europa niet

30 Juli 2018 - Niels van der Boom - 1 reactie

Op het vasteland in Europa heeft de regen van afgelopen weekend geen verbetering van de situatie gebracht. Alleen in het Verenigd Koninkrijk (VK) viel op sommige plaatsen flink wat regen. In Nederland kwam het niet verder dan enkele millimeters.

De grote akkerbouwgebieden in Nederland hebben afgelopen weekend nauwelijks kunnen profiteren van de regen. Het enige voordeel is dat de temperatuur iets is afgenomen. In het zuidwesten van het land viel tussen de 1 en 8 millimeter, net als in Flevoland. In Noord-Holland viel lokaal iets meer water. Het noordoosten bleef vrijwel geheel droog.

(Tekst gaat verder onder de grafiek)Op veel plekken viel niet meer dan enkele millimeters regen.

Veel regen in Engeland
Ook in België en Duitsland is de regen verwaarloosbaar. Bij onze zuiderburen bleef de teller steken op enkele millimeters en loopt het neerslagtekort verder op. Het enige land dat met een significante hoeveelheid regen te maken kreeg, was het VK. Lokaal viel daar in enkele uren tijd de som die normaal over heel juli wordt geregistreerd. Dat ging gepaard met onweer en zware windstoten.

Het kwik kwam zaterdag 28 juli op het Britse eiland voor het eerst niet boven de 25 graden Celsius (over juli). Overal in het land, en in Noord-Ierland, viel regen. In de oostelijke akkerbouwregio viel het relatief gezien mee, al liep de neerslagsom hier lokaal op tot goed 40 millimeter.

Gewastour
Ook de percelen met Innovator, die deelnemen aan de Boerenbusiness Gewastour, hebben weinig regen ontvangen. Op het perceel Fijnaart kwam viel 13 millimeter. Het perceel in Bocholtz staat met bijna 10 millimeter op plek 2. De helft van de gemeten percelen komt niet verder dan 5 millimeter. Volg de gewasgroei op de Gewastour-pagina.

(Tekst gaat verder onder de grafiek)Alleen op het perceel in Fijnaart viel enige regen van betekenis.

Nieuwe hittegolf?
In Noordwest-Europa lopen de temperaturen deze week weer op. In het VK worden weer waardes van boven de 30 graden Celsius verwacht. In Duitsland is dat deze week al het geval en stijgt het kwik lokaal weer naar 36 graden Celsius. In Nederland liggen de waardes daar nog onder en wordt dinsdag een spatje regen verwacht. De eerste voorspellingen voor de eerste volle augustusweek tonen aan dat er mogelijk een nieuwe hittegolf op komst is.

Ook weerman Robert de Vries liet in zijn recente video weten dat de regen gevolgd wordt door stijgende temperaturen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Jan 30 Juli 2018
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/artikel/10879450/regen-verlicht-verdroogd-europa-niet][/url]
hier in Blije zaterdag 15 mm regen !
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Weerupdate met Robert de Vries

Vanuit het zuiden komen er langzaam weer buien aan

Nieuws Akkerbouw

Huidig voorjaar is een herhaling van 2023

Weerupdate met Robert de Vries

Ook na uiterst nat april blijft weer een achtbaan

Weerupdate met Robert de Vries

Stevige weersomslag op komst in West-Europa

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden