Cuno de Bruin

Nieuws Liveblog Boerenprotest

Trekkers rijden Malieveld af, manifestatie voorbij

16 Oktober 2019 - Redactie Boerenbusiness - 6 reacties

Het tweede grote landelijke boerenprotest heeft woensdag 16 oktober weer een grote impact gehad. Na de manifestatie bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in Bilthoven, hadden de boeren 's middags het Malieveld in Den Haag bezet.

Na een kort programma met onder andere sprekers van Farmers Defence Force, Forum voor Democratie en de Partij voor de Vrijheid (PVV), keerden de meeste boeren aan het eind van de middag weer huiswaarts met hun trekkers. De politie had de binnenstad van Den Haag de dag hermetisch afgesloten.

Aanwijzingen opvolgen
Vanuit diverse kanten werd de boeren gevraagd om kalm te blijven en de aanwijzingen van de autoriteiten en organisatie te volgen. Johan Remkes, waarnemend burgemeester van Den Haag, meldt dat de politie extra alert was, omdat de boeren zich niet aan de afspraken hielden. Zo zijn boeren met de trekkers onder meer langs wegblokkades gereden en probeerden zij te voet het Binnenhof te bereiken. "Het negeren van afspraken is onacceptabel en gevaarlijk voor het winkelend publiek", aldus Remkes in een statement.

Ook minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) en minister Ferdinand Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) riepen de boeren op de demonstratie beheerst te laten verlopen op het Malieveld en het Koekamp. Organisator Farmers Defence Force zag oorspronkelijk graag de trekkers op het Binnenhof staan, maar dit werd eerder door de gemeente Den Haag en het kabinet verboden.

Protest bij RIVM
Voordat de demonstratie op het Malieveld begon, hadden 3.000 boeren zich 's ochtends met een grote colonne trekkers verzameld bij het RIVM in Bilthoven. Daar spraken onder meer Jan Cees Vogelaar, voorzitter van het Mesdag Zuivelfonds, en de melkveehouder Jeroen van Maanen. Ook Hans Brug, de directeur van RIVM, hield een kort praatje. 

Farmers Defence Force heeft de demonstrerende boeren middels eigen chatgroepen opgeroepen om beheerst actie te voeren en deze actie ook publieksvriendelijk te houden, om zodoende de sympathie van burgers te behouden. Ook groepen burgers hebben op social media aangegeven de boeren te willen ondersteunen in Den Haag. 

Boerenbusiness.nl houdt een liveblog bij via ons speciale twitterkanaal @boerenactie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
6 reacties
De boer is god 16 Oktober 2019
Om even te citeren

1) mede door grootkapitaal opgezette protestbeweging 2) omarmd door extreemrechts 3) gebruiken geweld en intimidatie
duidelijk 16 Oktober 2019
??????
Abonnee
Geef ons ons dagelijks brood 16 Oktober 2019
Beste Boer is God, je kan precies hetzelfde beweren over onze linkse groene vrinden. Worden ook 1. betaald van miljoenen uit de postcodeloterij, 2. omarmd door extreemlinks, 3. gebruiken ook geweld en intimidatie met inbraken, bezettingen en klimaatmarsen
Bram 16 Oktober 2019
De boer is God en politiek de duivel. Goed gezien
Dr, Fogel 16 Oktober 2019
Zonder de hardwerkende boer geen vreten. De boer die veel bijdraagt aan die ruif waar al die demonstranten uit eten zonder een hand uit te steken en alleen maar lopen te profiteren van zijn inspanningen. Bedenk eens een land zonder boeren, dan kunnen ze allemaal inpakken met die vette salarissen achter de bureaus terwijl de onkunde ervan afstraalt. Al die klimaatrakkers weten niet eens iets van de biologie af, zelfs kunnen ze niets benoemen over stikstof en ga zo maar door. En die moeten ons vertellen hoe het moet. Ze breken dit land af om ons uit te leveren aan de EU zodat de Fransen en Duitsers hier straks de boel gaan uitmaken (als ze dat al niet doen>pulsvisserij b.v.)
schoenmakers 1 16 Oktober 2019
Het is toch wel verschrikkelijk dat na zo een mooie dag, nu.nl enkel negatieve berichten kan plaatsen, volhouden nu, is het motto, succes, de volgende keer ben ik er ook bij, het slappe gezwans van lto heb ik nooit geloofd, ik zou het wel harder willen, maar ik sluit me aan bij sita, ze is een ster xxx
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden