Shutterstock

Nieuws SDE+

Laatste kans op subsidie zonnepanelen

29 Januari 2020 - Thomas Doornbos - 5 reacties

In maart 2020 start de laatste openstellingsronde voor de SDE+-subsidie. Het is de laatste kans voor ondernemers om onder de huidige voorwaarden subsidie te verkrijgen. Na deze ronde komt de overheid met de plannen voor de uitgebreidere regeling SDE++.

De SDE+-subsidie (Stimulering Duurzame Energieproductie) is bedoeld voor het ontwikkelen van hernieuwbare energiebronnen in Nederland. Dit wordt de laatste ronde waarmee de overheid die ontwikkeling een impuls wil geven. De SDE+-regeling omvat onder andere de categorieën biomassa, geothermie, water, wind en zon. Voor deze subsidieronde stelt de overheid €2 miljard beschikbaar.

Energieprijs
Door gebruik te maken van de SDE+-regeling kunnen ondernemers op 3 manieren geld verdienen of besparen. Ten eerste bespaart een ondernemer op zijn eigen stroomrekening. Ten tweede kan de opgewekte stroom die niet voor eigen gebruik is bedoeld worden verkocht aan de energieleverancier. Ten derde ontvangt de ondernemer subsidie per opgewekte kWh. De SDE+-regeling vergoedt het verschil tussen de kostprijs van duurzame energie en de marktwaarde van de geleverde energie. Hierdoor is de hoogte van het subsidiebedrag afhankelijk van de energieprijs. Bij een hoge energieprijs is de subsidie lager, maar ontvangt de ondernemer meer van de energieafnemer, en vice versa. De nieuwe openstellingsronde voor SDE+-aanvragen loopt van 17 maart tot 2 april 2020.

SDE++ in het najaar
Dit is de laatste SDE+-ronde onder de huidige voorwaarden. Naar verwachting wordt in het najaar van 2020 de nieuwe SDE++-regeling ingesteld. Dit betreft een verbreding van de huidige SDE+-regeling. Naast de huidige mogelijkheden voor hernieuwbare energieproductie, komt er ook de mogelijkheid om subsidie te ontvangen voor technologieën op het gebied van CO2-emissiereductie. Hiermee wil het kabinet de doelstelling van 49% CO2-emissiereductie voor 2030 stimuleren. De exacte voorwaarden voor de SDE++-regeling zijn nog niet bekend. De verwachting is dat deze regeling 1 keer per jaar opengesteld wordt. Dit in tegenstelling tot de SDE+-subsidie die de afgelopen jaren 2 keer per jaar beschikbaar werd gesteld.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
5 reacties
Berry 29 Januari 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10885695/laatste-kans-op-subsidie-voor-zonnepanelen]Laatste kans op subsidie voor zonnepanelen[/url]
Er worden 3 punten opgesomd waar je op kunt verdienen/besparen door gebruik te maken van de sde regeling. Slechts 1 is juist!
Namelijk het ontvangen van subsidie. De andere 2 punten zijn ook van toepassing zonder de sde regeling.
José Margreeth 29 Januari 2020
"wij trots op boeren", omdat zij stroom leveren... Raar eigenlijk: niet omdat zij voedsel produceren.
José Margreeth 29 Januari 2020
"wij zijn trots op boeren", omdat zij stroom leveren... Raar eigenlijk: niet omdat zij voedsel produceren.
schoenmakers 1 30 Januari 2020
Waar zou de fout liggen Jose?
Klaas 2 Februari 2020
Mag ik niet van Liander, kan net niet aan
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Opinie Kasper Walet

Help! De energietransitie verzuipt

Analyse Energie

Grotere voorraden krijgen weinig vat op olieprijs

Nieuws Energie

Afbouw salderingsregeling sneuvelt in Eerste Kamer

Analyse Energie

Zijn de dagen van de salderingsregeling geteld?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden