Shutterstock

Nieuws Varkens

Tönnies verkoopt zijn 30.000 Russische zeugen

8 September 2021 - Stef Wissink

De Duitse varkensslachter Tönnies verkoopt zijn eigen productielocaties in Rusland. De Russische tak van de vleesgigant, APK Don, omvat ook een mengvoerfabriek en akkerbouwbedrijf. De overnameprijs zou volgens Russische media $290 miljoen bedragen.

De varkensbedrijven van APK Don produceren jaarlijks zo'n 112.700 ton varkensvlees. Het is daarmee de nummer 11 op de lijst van grootste Russische varkensproducenten. Het bedrijf beslaat 12 locaties met 30.000 zeugen. Alle biggen kunnen daarnaast tot slachtgewicht worden grootgebracht. APK Don wordt overgenomen door het Thaise Charoen Pokphand Foods (CPF), dat al actief is op de Russische varkensmarkt.

Exacte reden onduidelijk
Over de reden van de Russische uittocht zijn geen mededelingen gedaan. Tegenover het Duitse Fleischwirtschaft.de bevestigt een woordvoorder de verkoop wel. Hij geeft daarbij tegelijkertijd aan dat het concern nog wel altijd actief blijft op de Russische markt. Tönnies houdt nog kantoor in Moskou.

Duitse media zoeken de aanleiding bij de geringe uitbreidingsmogelijkheden. Tönnies was voornemens een compleet geïntegreerde varkensketen in het land te realiseren, waarbij de eigen varkens ook zelf geslacht en verwerkt zouden worden. Deze stap is uiteindelijk echter nooit gezet. Voor het Thaise CPF is de overname een kans om het marktaandeel snel verder te vergroten. Het bedrijf behoort na de aankoop tot de top 5 van varkensproducenten in Rusland.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Stef Wissink

Stef Wissink is redacteur bij Boerenbusiness en schrijft over de actuele marktontwikkelingen op de zuivel- en varkensmarkt. Ook volgt hij de Nederlandse en internationale agribusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Van Rooi Meat houdt winst nog redelijk op peil

Nieuws Varkens

Stevige correcties op de varkensprijzen

Nieuws Varkens

Nog niet eerder was Duitse varkensprijs zo lang stabiel

Nieuws varkens

Tönnies stuurt op zware varkens, maar mager vlees

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden