Shutterstock

Nieuws Varkens

Capaciteit Gosschalk nog altijd beperkt

16 September 2021 - Redactie Boerenbusiness

Bijna 3 weken na de heropening van slachthuis Gosschalk in Epe (GLD) worden er op de locatie nog altijd maar beperkt varkens verwerkt. In een periode waarin het plaatsen van slachtvarkens sowieso al moeizaam verloopt, wordt door diverse partijen met smart gewacht op uitbreiding van de capaciteit.

Insiders melden dat er door het management van Gosschalk '100% inzet' wordt geleverd om de problemen te verhelpen. Het slachthuis staat onder verscherpt toezicht van de NVWA nadat het begin juli tijdelijk gesloten werd vanwege schending van het dierenwelzijn. Eind augustus werd de slacht onder voorwaarden weer opgestart.

Bottleneck bij opdrijven dieren
De grootste bottleneck lijkt te ontstaan bij het opdrijven van de dieren richting de verdoving. Om dit op een rustige en diervriendelijke manier te laten plaatsvinden, mogen volgens handelaren geen opdrijvingsmiddelen meer worden toegepast. Dit betekent dat met de huidige inrichting van het bedrijf er niet hetzelfde aantal dieren verwerkt kunnen worden als voorheen. De slachterij heeft bij de herstart van de slacht in een statement al aangegeven dat het dier centraal staat bij het bepalen van de slachtsnelheid.

Gosschalk slachtte voor de sluiting volgens insiders ruim 15.000 varkens per week. Het is onduidelijk hoeveel varkens er nu precies worden verwerkt. Handelaren die met Boerenbusiness spraken kunnen op dit moment rond de 20% van de oorspronkelijke aantallen leveren. Verwacht wordt dat uitbreiding van de capaciteit mogelijk wat langer op zich laat wachten omdat de bestaande capaciteitsproblemen niet eenvoudig op te lossen zijn.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden