Dierenwelzijn

koeien voerhek

Nieuws Melk

NAJK gaat liefde voor koeien uitdragen

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) gaat de liefde van jonge boeren en boerinnen voor hun melkkoeien uitdragen. Daarom hebben ze de campagne 'Boeren houden van Koeien' gestart. Deze campagne bestaat uit een tv- en radiocommercial en een landingspagina.
7 Maart 2022
varkensvlees ham

Nieuws Vlees

Importeurs voelen weinig voor diervriendelijk vlees

Duitse onderzoekers van het Thünen Instituut hebben onderzoek gedaan naar de bereidheid bij internationale afnemers van varkensvlees om meer te betalen voor vlees afkomstig van dieren met een hogere dierenwelzijnsstatus.
23 Februari 2022
slachterij vleesverwerking

Nieuws Dierenwelzijn

Slachthuis Eeklo dicht om problemen dierenwelzijn

De Belgische minister van Dierenwelzijn Ben Weyts heeft het slachthuis in Eeklo met onmiddellijke ingang gesloten vanwege problemen met het dierenwelzijn. De directie van het slachthuis zegt zich compleet overvallen te voelen door het besluit, al wordt niet ontkend dat er problemen zijn geweest.
31 Januari 2022
zuivel supermarkt Duitsland zuivelconsumptie

Nieuws Melk

Aldi Duitsland wil af van stalmelk in schappen

Aldi in Duitsland wil in de periode tot 2030 geleidelijk toe naar een zuivelaanbod dat voldoet aan hogere dierenwelzijnseisen. Vooral de zogenaamde 'stalmelk' moet uit het schap verdwijnen. De aanpassing hing al een tijdje in de lucht.
13 Januari 2022
melkveebedrijf koeien kalf

Nieuws Dierenwelzijn

Scheiden kalf en koe geen 'ernstig dierenleed'

Stichting Dier & Recht kan onvoldoende onderbouwen dat het scheiden van kalf en koe zorgt voor ernstig dierenleed. Dit heeft het Gerechtshof in Amsterdam uitgesproken in hoger beroep. Tegenpartij Agractie is tevreden.
4 Januari 2022
melken koeien melkrobot

Nieuws Melk

Wakker Dier vindt welzijn koe te weinig verbeterd

Van onderzochte veehouderijtakken toont de melkveesector de minste vooruitgang op dierenwelzijn. Dit haalt actiegroep Wakker Dier uit een ongerief-analyse, die is opgesteld door Wageningen Livestock Research. Wakker DIer gaf opdracht voor het opstellen van deze analyse
8 December 2021
slachterij varkens - agri

Nieuws Varkens

Capaciteit Gosschalk nog altijd beperkt

Bijna 3 weken na de heropening van slachthuis Gosschalk in Epe (GLD) worden er op de locatie nog altijd maar beperkt varkens verwerkt. In een periode waarin het plaatsen van slachtvarkens sowieso al moeizaam verloopt, wordt door diverse partijen met smart gewacht op uitbreiding van de capaciteit.
16 September 2021
supermarkt Aldi

Nieuws Vlees

Aldi Duitsland wil snel stap zetten in dierenwelzijn

De Duitse tak van supermarktketen Aldi heeft aangekondigd om versneld afstand te willen nemen van 'gangbaar' vers vlees in de schappen. Vlees van dieren uit stallen die enkel voldoen aan de wettelijke eisen wordt al in 2025 uit de vers vlees schappen geweerd.
29 Juni 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox