De Heus

Nieuws Voer

Koen en Co de Heus stoppen als CEO bij familiebedrijf

11 April 2024 - Redactie Boerenbusiness

Diervoerconcern De Heus verandert vanaf 2025 de managementstructuur. Koen en Co de Heus leggen hun beider functie als CEO naast zich neer en worden in plaats daarvan gezamenlijk voorzitter van een nieuw te vormen raad van bestuur. Gabor Fluit gaat de functie van CEO bekleden.

In het huidige model kent De Heus twee bestuursorganen, bestaande uit de uitvoerende directie en een raad van commissarissen die toezicht houdt. Vanaf het nieuwe jaar worden die samengevoegd. In de nieuw te vormen raad van bestuur nemen straks acht personen zitting, van zowel uitvoerende als niet uitvoerende bestuurders.

Koen en Co de Heus gaan dit orgaan gezamenlijk voorzitten als niet uitvoerende bestuurders. Dit betekent dat zij een stapje terug doen van de dagelijkse gang van zaken binnen het bedrijf. Gabor Fluit wordt aangesteld als CEO en zal, samen met Max van der Kwaak, plaats nemen in de raad van bestuur als uitvoerende bestuurders. Koen en Co de Heus blijven wel nadrukkelijk bij de strategie van het familiebedrijf betrokken, zo wordt aangegeven.

De nieuwe CEO komt uit eigen gelederen en was de afgelopen jaren betrokken bij de ontwikkelingen in Azië. "Wij zijn ervan overtuigd dat hij de juiste persoon is om De Heus te begeleiden naar verdere groei", zo geven beide broers aan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Jaarcijfers 2023

De Heus boekt recordwinst en groeit verder buiten EU

Nieuws Jaarcijfers 2022

Veevoerbedrijf De Heus ziet omzet exploderen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden