De staatssecretaris heeft aangegeven alle aanvragen uit de eerste openstellingsperiode van de bedrijfsbeëindigingsregeling (‘stoppersregeling’) in behandeling te nemen. Om de subsidie daadwerkelijk te ontvangen dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. Loop geen subsidie mis! Wij lichten u graag een aantal voorwaarden / bijzonderheden toe.
Lees verder op de website van acconâ– avm.
Fasering beschikkingen
Na loting door een notaris zijn de aanvragen gerangschikt voor bepaling van de volgorde van afhandeling. De beschikkingen worden gefaseerd verstuurd. RVO wil voor 28 april 2017 alle beschikkingen versturen. Indien er onduidelijkheid bestaat over gegevens, ontvangt u bericht en hebt u vervolgens 14 dagen de tijd om de gegevens toe te lichten.
Bedrijfsbeëindiging
De dieren die voor subsidie in aanmerking komen, dient u binnen zes weken na de beschikking af te voeren. Het is toegestaan (een deel van) de dieren voor de beschikking al af te voeren.
Whitepaper Bedrijfsbeëindigingsregeling, het vervolg
In de Whitepaper Bedrijfsbeëindigingsregeling, het vervolg lichten we u graag een aantal voorwaarden / bijzonderheden toe. Mag u nog koeien ruilen na ontvangst van de beschikking? Hoe dient u om te gaan met drachtige dieren? Mag u koeien buiten de subsidie op de vrije markt verkopen? En wanneer moet u de aanvraag tot vaststelling van de subsidie indienen? Vraag de whitepaper hier aan.
Advies
Wilt u advies over uw deelname aan de bedrijfsbeëindigingsregeling, het bepalen van uw strategie in 2017 en verder of hebt u niet deelgenomen aan de eerste openstelling en overweegt u deelname bij een volgende openstelling? Neem dan contact op met u accountmanager van acconâ– avm of stuur een email aan agro@acconavm.nl.
Wilt u maandelijks op de hoogte gehouden worden over onderwerpen die u als melkveehouder aangaan? Meld u dan aan voor de nieuwsbrieven van acconâ– avm adviseurs en accountants via het aanmeldformulier.