Limagrain

Aangeboden door Limagrain

Winterveldbonen mooi ontwikkeld de winter uit

19 Maart 2019

Limagrain introduceerde in 2016 winterveldbonen vanuit het Britse kweekprogramma in Nederland. Deze eiwitteelt maakt sindsdien een gestage groei van het areaal door. Dit najaar is de uitzaai van winterveldbonen van het ras Tundra verdubbeld, ten opzichte van najaar 2017. De percelen komen over het algemeen mooi ontwikkeld de winter uit.

Winterveldbonen zijn bestand tegen lichte vorst. Bij strenge vorst kunnen de bovengrondse plantdelen afvriezen, maar worden er (mits voldoende diep gezaaid) na de winter nieuwe stengels gevormd. In de voorbije, milde winter was van vorstschade geen sprake.

Perceel met veldbonen van het ras Tundra, eind februari in Sprang-Capelle (Noord-Brabant).

VLOG-voer en hoge eiwitopbrengst 
Steeds meer melk-, vlees- en pluimveehouders zijn op zoek naar krachtvoerteelten, met daarin voldoen veldbonen (met 25% tot 32% ruw eiwit en 300 tot 400 gram zetmeel). De focus op eiwit van eigen land en de forse groei in VLOG-melkstromen dragen eveneens bij aan de stijging in het areaal.

Ook op akkerbouwbedrijven worden veldbonen geteeld voor de naburige veehouders, veevoerfabrikanten of humane consumptie. De veldboon als vlinderbloemige past goed in de meeste rotaties. De opbrengstpotentie is dankzij onze introductie van TUNDRA en via veredeling inmiddels ook aantrekkelijk met 5 tot ruim 8 ton bonen per hectare.

Meer weten over veldbonen? Lees hier alles over de teelt, opslag en vervoedering.

 

Deze businesscase is powered by:

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden