Dossier | Zuivelexport

transport logistiek containers containervervoer containerschip

Nieuws melk

Zuivelhandel Hoogwegt ziet winst verdubbelen

Zuivelhandelaar Hoogwegt heeft een mooi graantje meegepakt van de hoge prijzen op de zuivelmarkt in 2022. De omzet steeg met ruim 37%, de nettowinst ging royaal over de kop. De winstmarge ten opzichte van de omzet blijft echter marginaal.
1 Mei 2023
koeien

Nieuws melk

In 2023 fractie minder melk, iets meer export

De Europese Commissie voorziet dit jaar dalende zuivelprijzen, een licht lagere melkproductie, ook iets lagere afzet in de EU en een voorzichtig herstellende export. Deze prognoses staan in een korte termijn vooruitblik voor de agrarische markten.
5 April 2023
zuivel supermarkt Duitsland zuivelconsumptie

Nieuws zuivel

Duitse zuivel verdeeld over herkomstmarkering

De Duitse zuivelindustrie is tegen een verplichte herkomstmarkering van melkproducten, ook gaan er in Duitsland steeds meer stemmen op om wel zoiets in te voeren en al zijn ook sommige leden van de Duitse NZO ervoor.
20 Maart 2023
koeien Nieuw-Zeeland

Nieuws Melk

Melkprijzen staan wereldwijd onder druk

De melkprijzen dalen niet alleen in Nederland. Ook in de omliggende landen staat er druk op de prijzen, al verschilt de mate waarin. Ook in Nieuw-Zeeland en de VS gaat het niet beter.
17 Februari 2023
melken melkveebedrijf china

Nieuws melk

Chinese boeren dumpen melk en slachten koeien

De achterblijvende vraag van Chinese consumenten treft melkveehouders (en varkenshouders) in China zelf net zo hard of nog harder dan de exporterende landen die graag meer aan China verkopen. Dit blijkt uit berichten in lokale kranten en andere media.
15 Februari 2023
export uien Nieuw-Zeeland containers Scheepvaart

Achtergrond Zuivelbusiness

Global Dairy Trade stijgt in zuivelvolume in 2022

Voor het GDT-platform was 2022 een succesvol jaar. Niet alleen steeg de omzet met 8%, ook het verhandelde volume zat weer in de lift en zelfs het belang voor de totale Nieuw-Zeelandse zuivelexport steeg weer iets.
14 Februari 2023
Boerenbusiness

Nieuws melk

Duitse zuivel vanaf april ontbossingsvrij voor soja

Duitse zuivelproducten worden vanaf april aangeboden als ontbossingsvrij. Dit wordt begin volgend jaar branchebreed doorgevoerd, zonder extra certificeringen en dergelijke in de zuivel. De bewijslast ligt bij de voersector.
6 Februari 2023
kaas Cheddar

Nieuws Zuivelbusiness

Zuivel VS verwacht meer concurrentie van palmolie

De sterke prijsdaling bij plantaardige oliën, met name van palmolie, zal maken dat de export van volle melkpoeder en volledig op zuivel gebaseerde kaas vanuit de Verenigde Staten moeizamer zal gaan verlopen.
24 Januari 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden