Dossier | Zuivelexport

export haven Scheepvaart

Nieuws Handelsmissie

Landbouwsector VS ziet afzetkansen in Nederland

Het Amerikaans landbouwministerie (USDA) komt in april op handelsmissie naar Nederland. De Amerikanen zien in ons land afzetkansen voor onder meer zuivel, rundvlees en granen. Daarbij wordt Rotterdam gezien als de ideale toegangsport voor het Europese achterland.
16 Januari 2023
kaas kaaspakhuis

Nieuws melk

Kaasproductie vorig jaar fractie lager dan in 2021

De kaasproductie in Nederland is vorig jaar een fractie lager uitgevallen dan die in 2021. De export steeg ondertussen, evenals de import van buitenlandse kaas in Nederland.
6 Januari 2023
dollar

Achtergrond Zuivelexport

Zuivelexporteur in VS weet te dealen met dure dollar

Amerikaanse zuivelexporteurs doen dit jaar goede zaken op de wereldmarkt. Het hele jaren al gooien kaas, wei en boter hoge ogen en nu laat ook de exportcijfers van magere melkpoeder herstel zien. De dure dollar blijkt geen dilemma te zijn.
12 December 2022
weipoeder

Nieuws Zuivelbusiness

Wei weer topscorer van Amerikaanse zuivelexport

De Amerikaanse zuivelexport is in september met netto 7% gegroeid. Vooral dankzij wei en lactose. De export van melkpoeder bleef achter en daalde voor de tiende maand op rij. In beide gevallen was het oorzaak China.
7 November 2022
boter frau antje

Opinie Krijn J. Poppe

Verkeerd denken achter de kritiek op exportpositie

Het is wel begrijpelijk dat sommigen achteloos de exportgerichtheid van de Nederlandse food- en agrisector bekritiseren, schrijft Krijn Poppe, terwijl ze de productieomvang bedoelen. Toch zit er een verkeerd denken achter.
5 Oktober 2022
export logistiek Rotterdam containers

Nieuws Zuivel Business

Sterk herstel zuivelexport Verenigde Staten

De Amerikaanse zuivelexport is in juli sterk aangetrokken, vooral naar Azië, en herstelt daarmee van de terugval die tot en met afgelopen voorjaar plaatsvond. Weipoeder, lactose en ook kaas deden het heel goed. De export van melkpoeders blijft nog wel tegenvallen, net als die van de hogere WPC's.
22 September 2022
boter

Opinie Robert Schorsij

Hoe de Nederlandse zuivelvoorraad is gedaald

De Nederlandse melkproductie heeft zwaar onder druk gestaan in de eerste helft van 2022. Tot en met juni was de productie 102,4 miljoen kilo lager dan in dezelfde periode 2021. Wat betekent dit voor de zuivelvoorraden?
16 September 2022
kaas

Analyse Zuivelexportcijfers

Nederland ziet zuivelexport slinken, maar baten stijgen

In de eerste helft van dit jaar zagen Europese landen de zuivelexportcijfers slinken. Ook Nederland ontsnapt hier niet aan. Vooral de melkpoederexportcijfers staan onder druk. Verder valt op dat China veel minder product uit Europa importeert.
29 Augustus 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden