Dossier | Biologische uienmarkt

aardappelen Albert Heijn biologisch

Analyse biologisch

Markt biologische aardappelen blijft stabiel

Het is altijd onzeker hoe de biologische tafelaardappelmarkt zich ontwikkelt met de komst van nieuwe oogst-importaardappelen. Dit seizoen blijft de markt vooral stabiel om verschillende redenen. Er is zelfs nog wat ruimte voor een plusje. Op de biologische gele uienmarkt komt de klad er steeds meer in wat betreft de kwaliteit.
23 Mei 2024
aardappelen tafelaardappelen

Analyse biologisch

Import biologische aardappelen blijft achter

Het aanbod biologische tafelaardappelen in Nederland is een heel eind geslonken met de prijsvorming van dit seizoen en de afzetmogelijkheden. Dat terwijl ook de import van nieuwe oogst vooralsnog wat tegen lijkt te vallen. Op de biologische uienmarkt blijft kwaliteit het grootste onderwerp.
15 Mei 2024
uien

Analyse Biologisch

Handel op biologische markten droogt verder op

De handel neemt verder af op de biologische markten van tafelaardappelen en uien. Dat is niet per se een slecht teken, want de voorraden zijn flink geslonken en veel partijen hebben tenslotte al een baas, zeker bij de uien. De export van nieuwe oogst is nog maar tot beperkte mate concurrerend.
8 Mei 2024
uien uienexport

Analyse biologisch

Bewaarseizoen biologische markten nadert einde

De biologische markten naderen het einde van het bewaarseizoen en dat is terug te zien in de handel. Momenteel zijn telers vanwege het natte voorjaar vooral gericht op de oogst van 2024. De marktprijzen blijven stabiel.
1 Mei 2024
peen

Analyse biologisch

Handel in biologische peen zo goed als klaar

De biologische tafelaardappelmarkt blijft in hetzelfde vaarwater ondanks nieuwe oogst uit het Middellandse Zeegebied. Op de biologische peenmarkt is het einde van het bewaarseizoen goed zichtbaar. De handel is gedaan en het beetje wat er nog zit, heeft al een baas. Op de gele uienmarkt valt de kwaliteit tegen.
24 April 2024
uien zaaien

Analyse biologisch

'Biologische uienareaal neemt dit jaar licht toe'

Het gunstige weer van afgelopen week heeft ervoor gezorgd dat een deel van de biologische uien zijn gezaaid. Het areaal neemt naar verwachting wat toe. De biologische markten van oogst 2023 blijven prijshoudend. 
17 April 2024
uienbewaring Biologische uien Kistenbewaring

Analyse biologisch

Biologische markten kunnen nog stap maken

De bewaarloodsen met biologische aardappelen, uien en peen zijn een eind geslonken nu het bewaarseizoen dichterbij komt. Dat betekent niet dat er op de markt weinig activiteit is. Integendeel zelfs, er kan nog wel wat in het vat zitten. Zo zijn de ingrediënten er wel op de tafelaardappelmarkt.
10 April 2024
uien uienexport

Analyse biologisch

Nog genoeg reuring op biologische markten

Het bewaarseizoen duurt nog even maar de vrije handel op de biologische markten wordt duidelijk minder. Over veel partijen die nog zitten zijn al afspraken gemaakt en deze worden geleverd. Het betekent niet dat de vraag naar product minder wordt, integendeel. De vraag blijft goed op peil.
3 April 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden