Dossier | Biologische uienmarkt

peen peenoogst

Analyse biologisch

Na moeizame oogst veel biologische peen binnen

De oogstomstandigheden waren moeizaam voor de biologische peen, maar inmiddels lijkt een groot deel achter de rug. De volgende vraag dat onder telers en afnemers heerst, is hoe de kwaliteit zich zal ontwikkelen de komende periode. De verwachting is dat een deel op korte termijn er toch weer uit moet.
Gisteren 15:25 uur
peen peenoogst

Analyse biologisch

Neerslag blijft biologische markten parten spelen

Het gaat met horten en stoten bij de biologische peenoogst. Zodra het weer het even toelaat, wordt er weer een poging gewaagd. Dat is van invloed op de prijs. Ook bij de biologische tafelaardappelen speelt de aanhoudende neerslag de markt parten. 
22 November 2023
uien

Analyse biologisch

Geen haast met verkopen bij biologische uientelers

De afzet van biologische uien verloopt tot op heden aardig stroef, maar telers hebben andersom ook geen haast met verkopen. Ook niet op termijn. De biologische peenmarkt trekt wat aan door de zorgen in het land over de aanhoudende neerslag, hoewel de afzet ook daar niet storm loopt.
15 November 2023
peen peenoogst

Analyse biologisch

Biologische markten blijven in evenwicht

Het is rustig op de biologische markten. Dat komt met name door de aanhoudende neerslag die de oogst vertraagt. Zeker bij peen, waar nauwelijks iets wordt gerooid. Maar ook op het gebied van de afzet valt er weinig te beleven. 
8 November 2023
peen peenoogst

Analyse biologisch

Vraag en aanbod beperkt op biologische peenmarkt

De biologische uientelers hebben vertrouwen in de lange termijn, maar voorlopig blijven de prijzen licht onder druk staan. Voor peen gebeurt er door het natte weer maar weinig in het veld maar datzelfde geldt voor de vraag dat beperkt blijft.
1 November 2023
uien biologisch

Analyse biologisch

Biologische uienmarkt staat even 'on hold'

De opbrengst van biologische uien matcht niet helemaal met het prijsverloop dat sinds de oogst zichtbaar is. Dat heeft vooral te maken met de vraag. De biologische aardappelmarkt daalt licht vergeleken met voorgaande week.
18 Oktober 2023
uien

Analyse biologisch

Kwaliteit is hét onderwerp op biologische uienmarkt

Met de oogstperiode die nog niet is afgerond is het te vroeg voor de biologische aardappel- en uienmarkt om de balans op te maken. Wat wel duidelijk is, is dat veel dit seizoen af zal hangen van de kwaliteit. De handel is op zijn beurt ook nog rustig.
11 Oktober 2023
aardappelen Albert Heijn biologisch

Analyse biologisch

Stemming biologische aardappelmarkt is goed

Met het bijzondere groeiseizoen nog maar nauwelijks achter de rug ligt het prijsniveau van de biologische tafelaardappelmarkt een stuk hoger dan het afgelopen seizoen. Ook de afzetmogelijkheden later in het bewaarseizoen lijken tot nu toe niet verkeerd. De biologische uienmarkt begint het seizoen wel stroef.
4 Oktober 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox