Dossier | Handelsoorlog

handelsoorlog

Opinie Johan Geeroms

Handelsdeal VS met China: landbouw profiteert

Rondom de handelsdeal (fase 1) tussen de VS en China hangt een grote wolk van vaagheid. Maar één ding is wel duidelijk: de landbouw profiteert. 
16 Januari 2020
handelsoorlog

Nieuws Wereldhandel

Varkensvlees VS vanaf 2020 'tariefvrij' naar China

In het nieuwe jaar zet China definitief een streep door de verhoogde importheffingen op Amerikaans varkensvlees en nog veel meer (landbouw)producten. Daarmee doet land een handreiking aan de Verenigde Staten om de handelsoorlog te sussen.
23 December 2019
handelsoorlog

Nieuws Handelsoorlog

China sloopt tariefmuur voor soja en varkens uit VS

China gaat de importtarieven op Amerikaans varkensvlees en sojabonen (deels) schrappen. Deze beslissing is genomen op verzoek van het bedrijfsleven, zo laat de Chinese minister van Handel vrijdag 6 december weten.
6 December 2019
Trump

Opinie Joost Derks

Zo saboteert Trump zijn eigen herverkiezing

De Amerikaanse president Donald Trump trekt momenteel de aandacht met tegenstrijdige berichten over de handelsoorlog. In plaats daarvan zou hij zich wat meer moeten richten op de verslappende economie in eigen land.
5 December 2019
varkensvlees

Inside Varkens

Varkens: prijspiek in EU, prijsdal in VS

Terwijl de varkensprijzen in Europa recordhoogtes verbreken, fietsen de noteringen in de Verenigde Staten eind 2019 juist een prijsdal in. Een opvallende constatering. Hoe komt dit? 
1 December 2019
handelsoorlog

Opinie Joost Derks

Wat als handelsoorlog echt losbarst?

Het handelsconflict speelt weer op na dreigende taal van de Amerikaanse president Donald Trump. Alhoewel het er schijn van heeft dat China over de langste adem beschikt, staat het niet vast dat er weer een compromis wordt bereikt.
21 November 2019
export Scheepvaart

Inside Varkens

Meeste varkensvlees uit Amerika gaat naar China

De varkensvleesexport van de Verenigde Staten heeft over de maand augustus positieve resultaten geboekt, zo blijkt uit de nieuwe cijfers van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA). Opvallend is dat China de belangrijkste bestemming blijft voor varkensvlees uit de Verenigde Staten.
14 Oktober 2019
Randy Spronk

Interview Randy Spronk

'Ik heb Trump gevraagd om vleesdeals te sluiten'

De handelsstrijden die president Donald Trump met verschillende landen voert, doen Amerikaanse varkenshouders serieus pijn in de portemonnee. Nu de voerprijzen ook nog dreigen te stijgen, blijft de situatie penibel. "Klopt", zegt Randy Spronk die net is afgetreden als voorzitter van de varkensbond in de Verenigde Staten. "Maar ik heb goede hoop dat we onze afzetmarkten vlot terugwinnen."
18 September 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden