Dossier | Agribusiness Award

Hanskamp

Boerenbusiness Agribusiness Award

‘Wetenschappelijke onderbouwing CowToilet’

Boerenbusiness reikt dit jaar voor de vierde keer de Agribusiness Award uit. Dé prijs voor bedrijven met een innovatief product of vernieuwende dienst met financieel voordeel voor de boer. Een van de genomineerden van afgelopen jaar was Hanskamp met het CowToilet. Hoe gaat het een jaar later met deze innovatie?
21 Juli 2022
Lely Romy van Aalst

Boerenbusiness Agribusiness Award

'Lely Sphere klaar voor verdere uitrol'

Boerenbusiness reikt dit jaar voor de vierde keer de Agribusiness Award uit. De prijs voor bedrijven met een nieuw product of dienst met financieel voordeel voor de boer. Een van de genomineerden van afgelopen jaar is de Lely Sphere. Hoe is het dit product het afgelopen jaar vergaan?
7 Juli 2022
Agribusiness Award 2021

Boerenbusiness Agribusiness Award

Geef je innovatie het beste podium

Boerenbusiness, het online platform voor topondernemers in de agrarische sector, reikt dit jaar voor de vierde keer de Agribusiness Award uit. We nodigen bedrijven uit de Nederlandse agribusiness uit om zich vanaf 13 juni 2022 met hun innovatie in product, dienst of bedrijfsproces in te schrijven voor de editie van 2022.
13 Juni 2022

BB TV Agribusiness Award

Agribusiness Award: vijf kampioenen in innovatie

Lely heeft met de Lely Sphere de Agribusiness Award 2021 van Boerenbusiness gewonnen. Het bedrijf kreeg deze erkenning in ontvangst tijdens een online uitzending op donderdag 25 september 2021 in Studio 2 in Meppel. Bekijk hier het event en de presentatie van alle vijf de finalisten: JOZ, In Ovo, Hanskamp, Bayer en Lely terug.
26 November 2021
Agribusiness Award 2021

Nieuws Agribusiness Award

Lely wint Agribusiness Award 2021 met Sphere

Lely heeft met de Lely Sphere de Agribusiness Award 2021 van Boerenbusiness gewonnen. Deze innovatie voor de melkveehouderij reduceert 70% van de stikstofuitstoot in de stal en zet de ammoniak die hierbij vrijkomt om in circulaire meststof.
25 November 2021
JOZ Agribusiness Award 2021

BB TV Arend Kuperus - JOZ

'Je eigen stikstof maken zonder aan te kopen’

Om de emissie van ammoniak op melkveebedrijven terug te dringen, heeft JOZ de Gazoo ontwikkeld. Deze stikstofkraker is een circulaire oplossing, waarbij niet alleen de uitstoot van stikstof en methaan wordt gereduceerd, maar ook vloeibare kunstmest wordt geproduceerd. 'Je gaat je eigen stikstof creëren en hoeft deze dus niet meer aan te kopen', vertelt JOZ-topman Arend Kuperus. JOZ is met de Gazoo is een van de vijf genomineerden voor de Agribusiness Award 2021 van Boerenbusiness.
19 November 2021
Agribusiness Award 2021 In Ovo

BB TV Wouter Bruins - In Ovo

'Kuikens doden niet meer nodig met Ella’

Wereldwijd worden er jaarlijks zo'n 6,5 miljard kuikens gedood, omdat het mannetjes zijn. In Ovo heeft hiervoor een oplossing ontwikkeld. 'Met onze machine Ella kun je het geslacht van kippeneieren bepalen', vertelt medeoprichter Wouter Bruins. Ella is een van de vijf genomineerden voor de Agribusiness Award 2021 van Boerenbusiness.
17 November 2021
Hanskamp Agribusiness Award 2021

BB TV Henk Hanskamp

'Met CowToilet stikstof op het bedrijf houden’

Hanskamp heeft een systeem ontwikkeld om stikstof op het bedrijf te houden: het CowToilet. Met deze innovatie – die de urine van koeien direct onder de staart opvangt – is het bedrijf genomineerd voor de Agribusiness Award 2021 van Boerenbusiness. Directeur Henk Hanskamp: 'Als je stikstof niet laat ontstaan, hoef je het ook niet op te lossen.'
15 November 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden