Dossier | Uienexport

uienoogst

Analyse Uien

Met temperatuur stijgt ook spanning op uienmarkt

De beurs in Emmeloord is vanaf deze week begonnen met de notering van plantuien en Goes kwam met de eerste notering voor zaaiuien. De droogte en (dreigende) beregeningsverboden voeren de spanning bij de telers op. Droogte en een goede vraag naar uien zorgen voor een goede stemming bij de telers. De teler ruikt kansen en pakt die ook.
Vrijdag 10:15 uur
akkerbouw export uien uienexport

Analyse Uien

Exportseizoen uien begint in vorm te komen

Woensdag 17:00 uur
uien

Video Uien

Wat moeten we van het uienseizoen denken?

De uiennotering op de beurs van Goes zorgde voor verwaring. De prijzen voor levering af land en droog uit de schuur liepen door elkaar. DCA marktexpert Pieter Post legt uit hoe de vork in de steel zit. De huidige prijzen die voor de uien af land worden betaald klinken voor verschillende telers aanlokkelijk met het afgelopen seizoen in het achterhoofd.
29 Juli 2022
uien

Video Uien

Uienmarkt biedt dit seizoen perspectief

De uienmarkt is in beweging. In deze fase van het seizoen zitten we volop in de plantuien. De notering voor plantuien op de beurs in Goes laat een stijgende lijn zien. De kooplust die waarneembaar is bij de plantuien slaat ook over op de zaaiuien, zegt DCA-marktexpert Pieter Post. Er worden zaken gedaan voor levering uitgegroeid augustus of later met een twee ervoor.
22 Juli 2022
akkerbouw export uien uienexport

Analyse Uien

Topklasse resultaat voor uienexport

De informatie die deze week inzake de uienexportcijfers is bekendgemaakt trekt de lijn van 'beter, best naar superresultaat' door. Er is echter een opvallende post die in week 26 in het oog springt.
20 Juli 2022
uien

Video Uien

Kaarten nieuw uienseizoen liggen gunstig

De notering voor plantuien op de beurs in Goes is onveranderd. Dat is opmerkelijk volgens DCA marktexpert Pieter Post. Het aanbod neemt immers toe in de afgelopen jaren zag je dat dat op de prijs drukte. De handel van de laatste dagen zit zelfs tegen de bovenkant van de notering of daar boven. De stemming op de markt is positief.
15 Juli 2022
uien uienexport Agrifoto4

Analyse Uienmarkt

Ivoorkust laat Senegal een traan weg pinken

Aan de exportcijfers van uien is het verloop van het seizoen te herleiden. Inmiddels zijn de cijfers van week 25 bekend gemaakt en wordt duidelijk dat we met de laatste weken van het afzetseizoen te maken hebben.
13 Juli 2022
uien

Analyse Uien

Uienmarkt nieuw seizoen moet zich nog zetten

De uienmarkt zit nog in de overgang tussen de oude en nieuwe oogst. Het aanbod plantuien komt wel wat meer los en Goes kwam deze week met de eerste notering. Maar het is nog erg vroeg in het seizoen en de markt moet nog uitkristalliseren.
8 Juli 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief