Dossier | Uienexport

uienexport

Analyse Uien

Opleving in uienexport slechts van korte duur

Twee exportweken van meer dan 20.000 ton was mooi geweest voor de uienmarkt. De opleving in week 13 krijgt in week 14 echter geen vervolg. Er werd bijna een kwart minder uien geëxporteerd.
Gisteren 16:00 uur
uien

Analyse Uien

Het vertrouwen in de uienmarkt is verdampt

Geen trendbreuk op de uienmarkt deze week. De noteringen op de regionale beurzen deden ook deze week weer een stap terug. Het vertrouwen lijkt zowel bij telers als bij verpakkers er helemaal uit. Het nieuwe seizoen gaat ook niet vlekkeloos van start. Door aanhoudende nattigheid gaat het zaaien op z'n elfendertigst. Sommige percelen die al wel boven stonden, kregen deze week een nare verrassing.
19 April 2024
uienexport

Analyse Uien

Exportuien herbergen verschillende verrassingen

In de uienmarkt zijn weinig lichtpuntjes te bespeuren. Het meest recente exportcijfer is dan ook een welkome verandering. Tegen de teneur in zorgt de export over week 13 voor een positieve noot.
18 April 2024
export uien uienexport

Analyse Uien

Het is vlees noch vis in de uienexport

De uienexport hobbelt zonder veel bijzonderheden door. Spectaculair is het meeste recente exportcijfer niet, maar slecht gaat het nu ook weer niet. Het hangt er tussen.
12 April 2024
land klaarmaken

Marktupdate Uien

Na plantuien wordt zaaien van uien ook een gevecht

Elk jaar heeft zijn eigen uitdagingen. De actuele uienmarkt laat dan ook weinig gelijkenis zien met vorig seizoen. Wat wel herinneringen oproept aan vorig jaar is het tot nu toe natte voorjaar. Voor de plantuien kwamen al weinig kansen voorbij. Inmiddels zitten we in april en wil er nog geen droge periode aanbreken.
5 April 2024
akkerbouw export uien uienexport

Analyse Uien

Uienexport houdt stijgende lijn vast

Goed is de stemming op de uienmarkt niet te noemen. De exportcijfers zorgen deze week echter voor een lichtpuntje. Voor het eerst in vijf weken zit het exportcijfer boven het vijfjarig gemiddelde.
4 April 2024
uien

Analyse Uien

Komt de bodem van de uienmarkt in zicht?

Het blijft kwakkelen op de uienmarkt. De vraag is redelijk in lijn met wat je voor deze tijd van het jaar mag verwachten. Voor het mooie liggen er alleen nog te veel uien in de Nederlandse schuren. Kwaliteit is en blijft een issue. Dat zou nog weleens voor een vertekend beeld kunnen zorgen.
29 Maart 2024
uien

Analyse Uien

Groot-Brittannië domineert Nederlandse uienexport

Spectaculair wil het niet echt worden in de uienexport. Dat kan ook bijna niet in deze tijd van het jaar. Toch hebben de Nederlandse exporteurs de opgaande lijn te pakken. Voor de derde week op rij worden meer uien uitgevoerd.
28 Maart 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden