Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Nieuws Brexit

Britse Lagerhuis stemt tegen brexitdeal

15 Januari 2019 - Kimberly Bakker - 1 reactie

De Britse premier Theresa May heeft dinsdag 15 januari een zware nederlaag geleden bij de stemming over de brexitdeal in het Britse parlement.

Het brexit-akkoord met de Europese Unie (EU) kreeg 202 stemmen voor en 432 stemmen tegen. Volgens De Telegraaf was de laatste keer dat een Britse premier zo'n grote nederlaag leed in 1924. "De regering luistert naar het Lagerhuis", zo was de eerste reactie van May.

Volgens verschillende Britse media hebben 118 Conservatieve leden, de partijgenoten van May, tegen de deal met de EU gestemd. Daarnaast gaven diverse voorstanders van de brexit aan dat Groot-Brittannië bereid moet zijn zonder akkoord uit de EU te stappen.

Motie van wantrouwen
De nederlaag betekent dat de geloofwaardigheid van premier May nu is verdwenen. Daarom heeft Labour, de grootste oppositiepartij, een motie van wantrouwen ingediend tegen premier May en haar kabinet. Daar wordt woensdag 16 januari over gedebatteerd.

Een groot deel van haar eigen fractie zei in december al het vertrouwen in haar op. Nu heeft het parlement dat ook gedaan. Een uitstel van de brexit of no-deal lijken daarmee onvermijdelijk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Jpk 16 Januari 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10881049/britse-lagerhuis-stemt-tegen-brexitdeal]Britse Lagerhuis stemt tegen brexitdeal[/url]
Door de fruithandel is mijn vertrouwen in de vk tot het diepvries punt gedaald de uitslag van brexit is 29maart
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden