Drop of Light / Shutterstock.com

Nieuws Brexit

Lagerhuis gaat in debat zonder May

26 Maart 2019 - Kimberly Bakker

Het Britse Lagerhuis heeft maandagavond 25 maart besloten zonder de Britse premier Theresa May te debatteren over de brexit. Hiermee is de weg vrijgemaakt voor een niet-bindende stemming over de verschillende opties, zoals een vernieuwd referendum.

Van alle Britse parlementariërs stemden 329 voor een debat zonder May; er waren 302 stemmen tegen dit voorstel. Het betekent dat er woensdag 27 maart zonder May gedebatteerd en gestemd zal worden over diverse scenario's, zoals een nieuw referendum. Voor May was dit een aderlating, gezien zij tegen dit plan was.

Geen steun
May liet eerder al weten dat ze een derde stemming over haar brexit-deal nog niet ziet zitten, omdat er op dit moment onvoldoende steun is in het Lagerhuis. "Ik geloof nog steeds dat het de juiste keuze is om de Europese Unie te verlaten met een deal, en dan op de nieuwe datum van 22 mei", aldus de premier in een verklaring.

Opvallend is dat ze ervan overtuigd is dat een meerderheid uiteindelijk voor haar deal zal stemmen. Daarbij benadrukte May dat dit akkoord niet meer aan te passen is, en dat het Lagerhuis zich moet realiseren dat het om een compromis gaat. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden