LTO

Nieuws Belangenbehartiging

Marc Calon stapt per direct op als voorman LTO

13 Mei 2020 - Redactie Boerenbusiness - 41 reacties

Marc Calon treedt terug als voorzitter van LTO Nederland. Hij neemt dit besluit, omdat binnen de achterban van de organisatie onvoldoende draagvlak voor hem is. 

In goed overleg is de gezamenlijke conclusie getrokken dat Calon op het einde van het jaar geen nieuwe termijn aangaat. Daarop heeft Calon zelf besloten dat het beter is zijn werkzaamheden voor LTO per direct neer te leggen, zo meldt LTO Nederland in een verklaring.

In deze verklaring geeft Calon aan: "Ik neem afscheid met pijn in het hart. Ik heb me de afgelopen 3,5 jaar vol passie ingezet voor de belangen van boeren en tuinders. Helaas moet ik constateren dat er bij een deel van de achterban onvoldoende draagvlak is. Een voorzitter kan alleen effectief werken met volledig draagvlak van alle leden. Daar verbind ik mijn conclusies aan. Ik ga geen nieuwe termijn aan en maak tevens per direct ruimte voor mijn opvolger."

Nieuwe voorzitter
De zittende leden van het bestuur van LTO Nederland, Dirk Bruins, Wim Bens en Léon Faassen, nemen samen met algemeen directeur Hans Van den Heuvel de taken van Calon over tot de komst van een nieuwe voorzitter. Het bestuur verklaart spoedig de procedure starten om te komen tot een nieuwe voorzitter die namens LTO Nederland de boeren en tuinders vertegenwoordigt in zowel Den Haag als Brussel.

LTO Nederland geeft aan dat de organisatie geen nadere toelichting op het vertrek van Calon geeft.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
41 reacties
fc boer 13 Mei 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10887223/marc-calon-stapt-per-direct-op-als-voorman-lto]Marc Calon stapt per direct op als voorman LTO[/url]
Wat een goed nieuws!
Abonnee
Werner 13 Mei 2020
FF naar zolder op de vlag weer te vooschijn halen die ik net weer had opgeruimd na bevrijdingsdag, niet gedacht dat er zo snel nog zo'n dag (bevrijding) zou komen.........!!!!!!!!!
Abonnee
gezonken schip 13 Mei 2020
op een schip wil je altijd dat de kapitein het zinkende schip als laatste verlaat, in dit geval is het idd beter dat de kapitein het schip als eerste verlaat
Fjk 13 Mei 2020
Beter laat dan nooit
kikker 13 Mei 2020
En nu eindelijk opkomen voor de achterban in plaats van vergaderen om het vergaderen. Begin maar eens met het lezen van het boek Nederland onder het systeem plafond!
modder 13 Mei 2020
ik ga niet met modder gooien, maar ben blij dit te lezen.
Hopelijk schuift LTO gauw weer aan bij het Landbouw Collectief.
Ik denk dat dat goed kan, mits dhr den Oever van FDF zijn taalgebruik kuist. Dat houd mij nu in ieder geval nog tegen om lid te worden van FDF.
tijdbom 13 Mei 2020
Ik ga pas oordelen als de opvolger bekend is. Ik ben nu ook content,maar wacht vol spanning af welke opvolger we krijgen. Wat gaat het zijn/worden na enkele jaren?
Abonnee
Adrie 13 Mei 2020
Trieneke Elshof zou een prima keuze zijn als nieuwe VZ
SjefO 13 Mei 2020
Samenwerking, coöperatief denken en doen, krachten bundelen, samen sterk, gezamenlijk de schouders eronder is/was niet het handelsmerk van Marc Calon “jammer”
Met de Nederlandse landbouw wordt momenteel schofterig en vernederend omgegaan door de regering, om dit tij te keren zal pure eensgezindheid nodig zijn waarbij onorthodox optreden wel eens nodig zal blijken te zijn.
“Zoals de overheid momenteel met boeren omgaat is abnormaal” “daar zul je als boeren /belangenbehartigers ook abnormaal tegengas aan moeten geven”
“Het is oorlog in boerenland”
jaja 13 Mei 2020
tijdbom schreef:
Ik ga pas oordelen als de opvolger bekend is. Ik ben nu ook content,maar wacht vol spanning af welke opvolger we krijgen. Wat gaat het zijn/worden na enkele jaren?
tijdbom;zou er wel iemand te vinden zijn!?,zou jij het willen??,je doet het nooooit goed.wij zijn ook een heterogene groep.dat zie jij ook wel.
Berend 13 Mei 2020
Dit was aan te zien komen. De meerderheid van de leden van LTO wil verder met het LC. Dit moet het bestuur zich ook aantrekken.
Duidelijk was wel dat Calon zich binnen het LC minder gehoord voelde.
Door zijn functioneren solliciteerde hij rechtstreeks op een toekomstige functie in politiek Den Haag.
Abonnee
Fortissimo 13 Mei 2020
Zal er voor hem al weer een mooi baantje gereserveerd zijn?
peter 13 Mei 2020
gaat hij Carola Schouten opvolgen?
Abonnee
klaas 13 Mei 2020
Hij schijnt fractievoorzitter van 50+ te worden
Abonnee
betweter 13 Mei 2020
of denk
Kjol 13 Mei 2020
Aalt Dijkhuizen mss?
uaz 13 Mei 2020
Werner schreef:
FF naar zolder op de vlag weer te vooschijn halen die ik net weer had opgeruimd na bevrijdingsdag, niet gedacht dat er zo snel nog zo'n dag (bevrijding) zou komen.........!!!!!!!!!
Ik zou even wachten met juigen totdat de opvolger bekend is
Abonnee
droeftoeter 13 Mei 2020
trienke voor presidente, de krullen aan de macht
pipo 13 Mei 2020
Ja Trienke goed onderlegd en slim en weer iets heel nieuws.
Ach wat als het maar geen socialist is
Abonnee
Trevor 13 Mei 2020
wil je echt veranderen dan heb je een frisse blik nodig die boven de partijen binnen lto staat en een breed respect geniet. Hoor vaak de naam van Elbert Dijkgraaf. Succes met zoeken!
Joep 13 Mei 2020
Calon: blèren en zijn hele leven een groot spoor van vernieling.
Hopelijk duikt hij niet weer elders op ....maar onkruid is taai .
Abonnee
kaaskop 13 Mei 2020
Zou het voorzitterschap niet wat voor Piet Hermus zijn, super actief lid in het zuiden. Heeft altijd een mening en weerwoord op sociale media. Heeft ooit een eigen demonstraties georganiseerd in Amsterdam voor het klimaat. Wellicht tikkeltje groen en links maar wel enthousiast over de LTO als ik zijn berichten zo lees.

Zeer intelligent en ad-rem persoon, ik denk dat hij veel (nou ja veel, die er nog zijn dan) zal aanspreken.

Echte out - of - the - box denker
Abonnee
betweter 13 Mei 2020
piet is te links

kijk zijn collums maar na
BlitAgro 13 Mei 2020
Hij kan anders altijd wel goed een ander de maat nemen.
Is nogal overtuigd van eigen idee.
Lijkt me niet bepaald een bruggenbouwer
Abonnee
telert 13 Mei 2020
Piet heeft wel overal een duidelijke mening over. Het lijkt mij een echte verbinder als ik zijn tweets lees. Duidelijk helder en recht vooruit.
tijdbom 13 Mei 2020
Nee zou het niet graag doen,omdat ik voor dat soort stropdassenwerk niet in de wieg gelegd ben,en mijn handen te ruw zijn. Maar er zal er toch wel EEN zijn?
Kjol 13 Mei 2020
LTO in geheel opheffen mss wel het beste
Abonnee
betweter 13 Mei 2020
nee niet opheffen
vernieuwen

er moet een nieuw landelijke belangenclub komen zoals het landbouwcollectief in de vorm van LTO , met hun kennis.
alles moet samen en iedereen moet daar aan meebetalen.
ook moet noord en zlto en llto allemaal daarin.
geen versplintering
dan ben je sterk, met een frisse onbekende aanjager
regelbedenker 13 Mei 2020
Laat Robbert Jensen voorzitter worden, is tenminste geen meeloper
lto lid 13 Mei 2020
ik denk dat onze Piet een goede kandidaat zou zijn voor het voorzitterschap.
janus van de lange dirk. 14 Mei 2020
lto is achterhaald is niet meer van deze tijd. hebben al te veel verprutst. kunnen het nooit meer goed doen. krijgen nooit meer hoop boeren achter zich aan. komt straks weer zelfde soort eenzijdig opperhoofd voor terug die meteen weer door deel van de (resterende) leden zal worden uitgekotst. stop daar aub geen energie meer in. kijk wat je kunt met FDF en LC. laat de rest maar afsterven tot hoever dat al niet gebeurd is.
Abonnee
ex lid 14 Mei 2020
Maar wat dan met Piet?
janus van de lange dirk. 14 Mei 2020
ik zou zeggen,, Piet kom er is uit,,

vraag het hem.
Piet heeft altijd nieuwe ideeën.
Abonnee
Peer 14 Mei 2020
Toen de boerenorganisatie LTO een PVDA-er als kopman benoemde, bewees zij het spoor echt helemaal bijster te zijn.

Zij draagt haar naam wel met eer, LTO: Langzaam Ten Onder
Narcos 15 Mei 2020
Peer schreef:
Toen de boerenorganisatie LTO een PVDA-er als kopman benoemde, bewees zij het spoor echt helemaal bijster te zijn.

Zij draagt haar naam wel met eer, LTO: Langzaam Ten Onder
Nou Peerke,, het lijkt erop dat het snel ten onder is.
Calonneke heeft eerst nog even het stikstof debacle erdoor gejast met lnv en landbouw coalitie ondermijnt alvorens hij poosje wachtgeld gaat harken en een ambtenaren baantje toegeschoven krijgt.
Piet Hermus 15 Mei 2020
Ik zie dat jullie me roepen. What's up?Nee. Ik ben ongeschikt voor dat baantje. Dat weten jullie en ik zelf ook. Ik heb ook geen ambitie.

Maarrehhh... er zijn/waren meer grote ego's op de apenrots, die er wat mijn part vanaf mogen. Eigenlijk nog eerder dan CalonOp Boerderij.nl schreef ik in een reactie op een stuk van Vergaderboer het volgende;


piethermus1
11 mei 14:22
@JC Vogelaar. Sinds je je eigen Nieuwspoort-Mesdagpresentatie, door eigen ego en manier van doen, voor, tijdens en na 20 februari, zelf vakkundig naar de kloten hebt geholpen, terwijl je best inhoudelijk enkele goede punten hebt, heb je je critici de kans gegeven om je je te laten ridiculiseren. Dat heb je zelf gedaan. Je hebt zo zelfs de gehele boerenstand te kakken gezet. Dat valt je hoogst kwalijk te nemen. Je hebt ons boeren in de steek gelaten. Daarvoor heb je een clubje aanhangers, die zich fel verenigden in o.a. FDF zichzelf ook belachelijk laten maken. Dat is hoogst kwalijk. Je hebt de gehele boerenzaak zeer veel schade toegebracht. Eigenlijk behoor je aan alles en iedereen die boer is in dit land zeer nederige excuses aan te bieden. Ga je vooral diep schamen. Je ben geen Verlosser, geen Jezus Christus, geen Julius Caesar, geen Johan Cruijff...JC.

Er zijn trouwens tal van andere huidige boerenleiders die hun excuses mogen maken.

Piet Hermus 15 Mei 2020
Voor hen die denken dat ik links ben, dan klopt dat niet. Ik ben een sociaal-conservatief van het rentmeesterschap.
Abonnee
ZLTO lid 15 Mei 2020
Piet Hermus schreef:
Voor hen die denken dat ik links ben, dan klopt dat niet. Ik ben een sociaal-conservatief van het rentmeesterschap.
En daarom ben je zo geschikt om ons de goede weg in te wijzen.
Wij denken dat je ons echt kan helpen.

Twijfel niet stap in!
Groot lid 15 Mei 2020
Ja Piet, klim van de apenrots en verlos ons van de kwaden,,,,
Kan je ook wat aan de droogte doen?
Abonnee
Piet Hermus 15 Mei 2020
Ik ben aan het beregenen.
Abonnee
vrij grof 15 Mei 2020
Bel Piet, want het regent niet!! (lol)
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden