Fotoreportage

ATH: Grootste combine ter wereld in Biddinghuizen

11 September 2014 - Redactie Boerenbusiness

New Holland weet het ATH publiek dit jaar te imponeren met de grootste combine ter wereld. Dat is volgens de machineproducent de nieuwe CR10.90, die nog niet eerder ons land aandeed. Maar, ook Claas toonde een nieuwe maaidorser. De vernieuwde Tucano is eveneens nieuw in Nederland. Ook bij de veldhakselaars is er nieuws. Daar is het vooral Fendt die met hun Katana veel volk trekt.

  • ATH Oogstmachines 01Met een maaibord van 12,50 meter breedte is deze New Holland CR10.90 combine letterlijk een publiekstrekker. De machine werd vorige maand officieel voorgesteld maar deed nog niet eerder Nederland aan. Volgens de fabrikant is het de grootste combine ter wereld, met een motor die maximaal 652 pk levert.
  • ATH Oogstmachines 02De graantank heeft een inhoud van 14.500 liter, en ook dat is net iets meer dan de concurrent. Het Smarttrax rupsonderstel bouwt New Holland in eigen beheer en is tevens geveerd.
  • ATH Oogstmachines 03Case IH is sinds 2012 actief op de Nederlandse maaidorsermarkt met de Axial-Flow machines. Inmiddels zijn er in ons land 3 dealers actief. De 8230 wordt volgend jaar opgevolgd door de 8240, maar beschikt al over de nieuwe cabine.
  • ATH Oogstmachines 04Ook bietenrooiers zijn aanwezig in Biddinghuizen. Zowel op stands als werkend, op een demoterrein. Dat is nog tot en met donderdag 11 september het geval. Op de stand van Vervaet hun populaire Beet Eater 617.
  • ATH Oogstmachines 05Met de OptiTraxx wil fabrikant Agrifac de bodem ontzien. Daarvoor staat de rooier op een set Zuidberg-Westtrack rupsen. Echter, ook een variant op wielen is mogelijk.
  • ATH Oogstmachines 06Deze miniatuur Agrifac WKM 9000 bietenrooier trok minstens net zoveel bekijks als zijn grote broers. Alle onderdelen van de machine worden elektrisch aangedreven.
  • ATH Oogstmachines 07Ook bij Claas op de stand was er maaidorsernieuws. De grote Tucano combines kregen recent een update. Zo heeft de Tucano 430 een nieuwe lospijp en graantank gekregen, afkomstig van de Lexion. Hierdoor is de lossnelheid flink verhoogd.
  • ATH Oogstmachines 08Niet helemaal nieuw is de Jaguar 850 hakselaar van Claas. Een zeer populair model in ons land. Voor de voorruit bevindt zich een camera die de gewasrij ziet en zo zelf stuurt.
  • ATH Oogstmachines 09Een kleine primeur is eveneens bij Claas te vinden. De Orbis SD maïsbek werd nog niet eerder in de pers aangekondigd maar was al wel op de Innov-Agri in Frankrijk te zien. De bek is compacter dan zijn voorganger en hierdoor ook lichter.
  • ATH Oogstmachines 10New Holland heeft de FR500, opvolger van de FR9060, al een jaar in het programma. Ook hier is er een nieuwe maïsbek.
  • ATH Oogstmachines 11Naast de nieuwe trekkermodellen had Fendt op de stand ook veel bekijks met de hakselaar. Nog niet eerder werd de Katana 65 naar Nederland gebracht. Het merk gaat met de machine deze herfst echter demonstreren.
  • ATH Oogstmachines 12Ook Massey Ferguson is actief op de Nederlandse markt met maaidorsers, al is het op kleine schaal. Op hun stand in Biddinghuizen staat deze Beta, een boerenmachine. Recent kregen de combines een update met ondermeer een luxere cabine.
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze fotoreportage? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden