Grimme lanceerde vorig jaar hun eigen bietenzaaimachine: De Matrix. De eerste draait bij loonbedrijf Van Gog in het Brabantse Liessel. Deze week zaaide hij zijn eerste hectares. Voorop een fronttank voor spuitmiddel, eveneens van Grimme.
In Flevoland zaait Joost Romme een perceel in met de biologische meststof Biovin. Deze bacterie moet de opname van meststoffen in het gewas bevorderen.
Op dit perceel zullen straks biologische uien worden geteeld. Het 50 pk trekkertje staat op breed schoeisel om zonder structuurschade te kunnen werken.
Biovin is gemaakt op basis van restanten die overblijven na het persen van druiven. Door het fermentatieproces krijg je bacteriële omzetting en de ontwikkeling van stikstofbindende bacteriën.
Loonbedrijf Schokker uit Gorredijk is met zijn Amazone Pantera veldspuit bezig grasland en groenbemester dood te spuiten voor de teelt van snijmaïs.
Bos Agro plant voor akkerbouwbedrijf Van der Maas in Kats tweedejaars plantuien. De grond ligt er prachtig bij.
De rassen Turbo en Setton worden hier geplant voor Toptaste. Deze teelt zal volledig uitgroeien en dan bewaard tot april-mei. Vervolgens gaat het de industriële verwerking in.
De regen van vandaag - 25 maart - zorgt er ook voor dat een herbicide kan worden gespoten. Hier gaat Stomp op de uien.
Hier is het ras Progression van Sygenta gezaaid. De voorvrucht was tarwe en vervolgens is het land gespit. Door het beetje regen plakken alleen de banden iets.

Whatsapp fotoreportage

Tussen de buien door vordert het landwerk gestaag

25 Maart 2016 - Redactie Boerenbusiness

Tussen de buien door wordt er door akkerbouwend Nederland gezaaid, gepoot, geplant en meer. Regent het dan toch, dan is dat een mooi moment om de eerste onkruidbestrijding op de pas gezaaide uien uit te voeren. Over echte voorjaarsgekte is niet niet te spreken. Vele laten zich dit voorjaar niet gek maken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze fotoreportage? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Biologisch

Bionext moet reorganiseren en stuurt directeur laan uit

Achtergrond Biologisch

'Biologische landbouw sluit ogen voor de feiten'

Nieuws biologisch

'Werd te makkelijk gedacht over groei biologisch'

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden