Het bieten zaaien is 1 week geleden van start gegaan; iets vroeger dan normaal.
Agrokultura zaait dit jaar 8.500 hectare bieten op een totaal beteeld areaal van 125.000 hectare.
Puma met Amazone strooier.
Afgelopen jaren teelde Agrokultura 1.200 tot 1.600 hectare bieten, maar de komende drie jaar wil de groep groeien naar 20.000 hectare bieten.
Maandag lag de temperatuur tussen de 15 en 20 graden. Het was droog.

Whatsapp fotoreportage

Vroeg voorjaar gunstig bij bieteninzaai Rusland

20 April 2016 - Redactie Boerenbusiness

Rusland behoort tot de top van meest suikerproducerende landen ter wereld en aan de voortgang van de bietenteelt te zien, zijn zij vastberaden om die positie vast te houden. De Nederlander Jan Pieter Rijpma is in Voronezh (Rusland) en laat weten dat de inzaai dit seizoen iets vroeger van start is gegaan.

Rusland werkt hard aan het verhogen van de eigen productie en is de afgelopen jaren meer zelfvoorzienend geworden. Toch importeren de Russen nog steeds grote hoeveelheiden; in 2014/15 gaat het naar verwachting om ongeveer 500.000 tot 550.000 ton ruwe suiker. De zwakkere roebel maakt het echter duurder om suiker te importeren.

De Russische unie van suikerproducenten verwacht dat het areaal dit jaar kan dalen, omdat boeren te maken hebben met hoge kosten. De afgelopen dagen hebben telers sterke vooruitgang geboekt met zaaien; op 18 april was 551.500 hectare ingezaaid. Daarmee is Rusland halverwege. Vorig jaar om dezelfde tijd was dat 285.400 hectare.

Ook Agrokultura is druk met zaaien. Jan Pieter Rijpma is technical director bij de groep die in Rusland en Oekraïne in de akkerbouw actief is en stuurde enkele foto’s naar het Boerenbusiness Whatsapp nummer.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze fotoreportage? Laat het ons weten

Heb je zelf mooie foto's van zaai- of plantwerkzaamheden of andere interessante foto's? Stuur deze dan naar ons WhatsApp nummer: 06 - 123 129 42. Een selectie plaatsen we op boerenbusiness. Via deze link voeg je ons nummer direct aan je contactenlijst toe. Handig!

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden