Opnieuw noodweer

Veel schade in maïsvelden Franse Dordogne

5 Augustus 2013 - Redactie Boerenbusiness

Frankrijk is vrijdag voor de zoveelste keer getroffen door hevig noodweer. Na het zuiden en de Bourgogne was het vrijdagavond de beurt aan de Dordogne. In enkele minuten hebben hagelstenen zo groot als kippeneieren voor veel schade in de landbouw gezorgd, meldt de regionale krant Sudouest.

Een band met onweer, regen en hagel van dertig tot veertig kilometer breed trok over het land. Twee keer achter elkaar werd het gebied bekogeld door hagelstenen. Deze hebben veel gewassen waaronder met name maïspercelen vernietigd. Vanaf maandag wordt een inventarisatie gedaan over de exacte schade.

Zonnebloemen, maïs, luzerne en tarwe zijn tegen de grond geslagen. Volgens sommigen kan de graanoogst in het gebied wel vergeten worden. Ook schuren en stallen zijn zwaar beschadigd geraakt. In de plaats Montpeyroux werden 600 kuikens gedood door de hagel en veel boeren maken melding van dode duiven en eksters op het erf. Tweederde van de agrarische bedrijven in het gebied zouden ernstige schade hebben opgelopen.

Een ondernemer in het gebied laat aan de krant Sudouest weten dat het met name de tweede hagelbui was die de meeste schade heeft aangericht. "Maïs van twee meter hoog is veranderd in stompjes van 60 tot 80 centimeter. Verwacht wordt dat dit grote gevolgen zal hebben voor de ruwvoervoorziening in het gebied.

Schermafbeelding 2013-08-05 om 13.09.40.jpg

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse Granen & Grondstof

Amerikaanse boer ziet minder in tarwe en maïs

Analyse Granen & Grondstof

Brussel is eruit met regels voor graan uit Oekraïne

Analyse Granen & Grondstof

Nat weer komt Europese tarwe niet ten goede

Analyse Granen & Grondstof

Rusland blijft verrassen op de tarwemarkt

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden