Eerste zending vanuit VS

Vleesindustrie China opent markt voor sorghum

22 Oktober 2013 - Redactie Boerenbusiness

De eerste zending van in de Verenigde Staten geteelde sorghum arriveerde vorige week in de haven van Guangzhou in het zuidoosten van China. Amerikaanse akkerbouwers zijn blij dat er een nieuwe markt is aangeboord voor een van de snelst groeiende gewassen in de regio. Dat melden Amerikaanse en Chinese media. 

Na katoen en maïs is sorghum traditioneel het derde gewas in de South Plains (een regio in het noordwesten van Texas), maar dat kan veranderen. ‘Met het openen van wereldmarkten en een toenemende ethanolproductie, groeit de populariteit van sorghum’, stelt directeur Florentino Lopez van het National Sorghum Producers. ‘We zien het als een geweldig alternatief gewas en de nieuwe afzetmarkt is een bonus. We merken dat de prijzen competitief blijven.’ 

In 2013 werd ongeveer 7,2 miljoen hectare sorghum geplant. Dat aantal zal waarschijnlijk volgend plantseizoen stijgen. Het graangewas kan met weinig water toe. Tevens is de overstap naar sorghum eenvoudiger, dan van maïs naar katoen. 

De eerste zending sorghum naar China van 60.000 ton wordt gebruikt voor diervoeder vanwege de groeiende Chinese rundvleesindustrie. De komende maanden volgen er nog meer transporten naar China. Voor oktober gaat het om 1,2 miljoen ton. 

Met een stijgende populatie Chinezen in de middenklasse, neemt de vraag naar rundvlees toe waardoor er ook meer behoefte is aan diervoeder.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Varkensvleesexport lijdt grote verliezen in Azië

Analyse Varkens

China wil varkenscyclus onder controle krijgen

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs verrast en zet opnieuw tandje bij

Opinie Wouter Baan

Slachterijen mis je pas als ze er niet meer zijn

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden