Cashflow problemen

Chinese multinational op overnamepad in suiker

8 December 2014 - Redactie Boerenbusiness

De Chinese voedings- en drankenmultinational Bright Food Group heeft onlangs de Guangxi Fengshan Sugar Group overgenomen. Met de aankoop van de leidende suikerverwerker in de zuidelijke regio Guangxi zet het concern een belangrijke stap op weg naar een plaats in de top tien van grootste suikerbedrijven ter wereld. Dat meldt Reuters.

Met de inlijving krijgt het staatsbedrijf controle over zo’n 200.000 hectare suikerriet, met een productiecapaciteit van 1,5 miljoen ton suiker per jaar. Prognoses wijzen uit dat China in seizoen 2014/15 ongeveer 12 miljoen ton suiker gaat produceren. De consumptie van suiker in China groeit met ongeveer 2 procent per jaar. Met name gedreven door de snelle verstedelijking in 's werelds tweede grootste economie.

Verwerkers worden echter geconfronteerd door cashflow problemen nadat de suikerprijzen in september hun laagste stand in vier jaar tijd bereikten. Een wereldwijd overaanbod trok lokale prijzen die al onder druk stonden door de grote voorraden verder omlaag. Hierdoor ontstonden mogelijkheden voor overnames door grotere bedrijven.  

Bright zou sinds afgelopen jaar op overnamepad zijn in de suikersector. In 2010 werd het overboden door Wilmar International bij de aankoop van het Australische suikerbedrijf CSR dat zeven suikerfabrieken in Queeensland bezit. De Guangxi Fengshan Group heeft tien suikerfabrieken en produceerde vorig seizoen rond de 600.000 ton suiker. 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse suiker

Oekraïne blijft Europese suikervoorraden vullen

Analyse Suiker

Europese bietenoogst blijft op doorsnee steken

Analyse Suiker

Suikerprijzen stabiliseren zich in Europa

Analyse suiker

Suikerbietenprijs smaakt komend seizoen nóg zoeter

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden