Bieten doorschuiven

Noord-Duitse bietentelers krijgen 36 euro per ton

18 Februari 2015 - Redactie Boerenbusiness

De Duitse suikerbietentelers associatie DNZ en Nordzucker hebben een akkoord bereikt over de bietenprijs voor de campagne van oogst 2014. Telers in het gebied ontvangen voor hun quotumbieten 36 euro per ton. Dat meldt Landvolk Niedersachsen.

Tien jaar geleden was dat nog 52 euro en in 2012 kwam de prijs op een recordhoogte uit van 58 euro. Reden voor de prijsteruggang zijn de hoge mondiale suikervoorraden en daarmee zakkende prijzen op de wereldmarkt. Door de hoge opbrengsten moet een deel van de bieten, net als in Nederland, worden doorgeschoven naar het komende seizoen. Daardoor zal het areaal duidelijk lager uitkomen dan in 2014.

In het gebied van DNZ, dat delen betreft van Saksen-Anhalt, Nedersaksen, Sleeswijk-Holstein en Mecklenburg-Voorpommeren, teelden het afgelopen jaar ongeveer 8.000 boeren op 140.000 hectare bieten. De zes fabrieken produceerden bijna 1,8 miljoen ton suiker.

De Nederlandse bietenprijs over oogst 2014 is 50,18 euro per netto ton bieten, zo heeft Cosun vorige week bekendgemaakt. Hierbij zit een ledentoeslag van 18,50 euro per ton uit het resultaat van het concern Cosun. De bietenprijs en de toeslag zijn een stuk lager dan vorig jaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Nieuws Suikerbieten

Bietenprijs naar 78 euro, nettoresultaat iets beter

Nieuws Suikerbieten

Britse bietentelers woedend na mager contractaanbod

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden