Bioethanolmarkt in mineur

Britse Südzucker dochter moet deuren sluiten

19 Februari 2015

De drastische daling van de olieprijs treft ook de prijzen van bio-ethanol. Zodanig dat CropEnergies, dochter van Südzucker, de deuren van de Britse dochter Ensus tijdelijk moet sluiten, zo verklaarde de Europese marktleider.

Reden voor de maatregel is de huidige moeilijke situatie op de Europese bio-ethanolmarkt. De situatie werd de afgelopen maanden versterkt door de drastische daling van de olieprijs. Ook leidde de recente waardevermindering van de euro ten opzichte van het pond tot verdere kosten. Wat ook niet mee werkt is het langdurige proces in de EU over de verhoging van het aandeel hernieuwbare energie in de transportsector.

De overige locaties van de CropEnergies groep in Duitsland, België en Frankrijk opereren ook onder hoge druk in deze moeilijke marktomgeving. Zodra de marktontwikkeling het toelaat start het bedrijf de Britse productiefaciliteit weer op en zal het volledige productiepotentieel van 1,2 miljoen kubieke meter per jaar weer worden benut. De opstart wordt voortdurend afgezet tegen toekomstige politieke besluiten.

Dinsdag had het bedrijf op beurs nog een waarde van 275 miljoen euro. Na de bekendmaking woensdag daalden de aandelen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Nieuws Suiker

Südzucker stelt prognoses naar boven bij

Nieuws Energie

Brandstof uit stro moet ethanolmarkt openbreken

Nieuws Suiker

Südzucker verhoogt winst in eerste halfjaar

Nieuws Energie

Shell bouwt in Pernis biobrandstoffabriek

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief