Biobrandstof

olie Rotterdam shell

Nieuws Energie

Shell bouwt in Pernis biobrandstoffabriek

Shell gaat een biobrandstoffenfabriek bouwen zo maakte het bedrijf vandaag donderdag 16 september bekend. In de fabriek gaat duurzame vliegtuigbrandstof en biodiesel geproduceerd worden. Dat is deels uitafval maar ook uit plantaardige oliën.
16 September 2021
mais korrelmais

Nieuws Energie

Vrijstelling biobrandstof VS blijft, telers teleurgesteld

Een flinke tegenvaller voor de biobrandstofsector in de VS. Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft namelijk geoordeeld dat het voor kleinere olieraffinaderijen makkelijker wordt een ontheffing te krijgen voor het verplicht bijmengen van ethanol of andere hernieuwbare brandstoffen in hun producten.
28 Juni 2021
energie biogas

Nieuws Energie

Biogas als alternatief voor elektrische voertuigen

Bio-LNG moet een alternatief voor diesel vormen voor zware voertuigen en in de logistiek. Dat vinden het Duitse energiebedrijf Liqvis en EnviTec Biogas. Beide bedrijven hebben daarom een overeenkomst gesloten voor de productie en levering van bio-LNG (vloeibaar gas), zo maakte de bedrijven vorige bekend. Vanaf oktober 2022 kan er bij de tankstations van Liqvis bio-LNG getankt worden.
2 Juni 2021
energie zonneenergie

Analyse Energie

Topweek zonnepanelen op til, wat doet energiemarkt?

De weeromslag zorgt ook voor een kentering op de markt van elektriciteit. In mei vielen de opbrengsten van zonnepanelen tegen, maar daar komt verandering in. De olieprijs zit weer wat in de lift. Herhaalt het patroon van de afgelopen weken zich en kunnen we volgende week een daling verwachten? 
29 Mei 2021
energie diesel

Nieuws Energie

Biobrandstof nodig in energietransitie

De Europese Commissie is momenteel bezig het Renewable energy directive (Red) - onderdeel van de Green Deal - te herzien. Biobrandstoffen zijn daarin een omstreden onderwerp. Critici vinden dat de beleidsmakers te weinig oog hebben voor realistische oplossingen om op de middellange termijn de boeikasgasuitstoot te verminderen.
20 Mei 2021
olie raffinaderij

Nieuws Energie

Productie bio-ethanol pas in 2023 hersteld

De productie van bio-ethanol is in de VS het afgelopen jaar met 13% gekelderd. Dat kost de industrie $ 4 miljard aan gemiste verkopen. De daling is veroorzaakt door de coronacrisis, waardoor er veel minder vraag naar brandstof was. Het Amerikaanse onderzoeksinstituut FAPRI verwacht dat markt in 2023 weer volledig hersteld is, en daarna verder groeit.
16 Maart 2021
melkveebedrijf mest vergister

Nieuws Energie

10 lidstaten vinden EU-eisen biobrandstof te streng

De aangescherpte eisen van de Europese commissie voor biobrandstof liggen onder vuur. De geplande veranderingen in de regelgeving zijn volgens 10 lidstaten te streng.
15 Maart 2021
Trump Verenigde Staten

Nieuws Amerikaanse verkiezingen

Het effect van Amerikaanse campagnes op de sector

De Amerikaanse president Donald Trump geniet een brede steun onder Amerikaanse boeren. Toch voert de president enkele omstreden kwesties door in zijn campagneplan die effect hebben op de handel, biobrandstoffen en het milieu, wat negatief uit kan pakken voor de boer. Tegenkandidaat Joe Biden lijkt op bepaalde kwesties beter te scoren, maar het is maar de vraag of hij hiermee weet te overtuigen.
13 Oktober 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden