Boost van 7 miljard verwacht

Britse boeren krijgen minder controles

29 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness - 3 reacties

Boeren in het Verenigd Koninkrijk kunnen minder controleurs verwachten op hun erf. Dat heeft minister president David Cameron vandaag bekend gemaakt. Nu worden jaarlijks 125.000 bedrijfsinspecties uitgevoerd. Dat moeten er minstens 20.000 minder worden. Het is één van de regels die Cameron in gaat voeren om de sector een boost te geven die uiteindelijk 7 miljard pond in het laatje moet brengen.

7

miljard

extra omzet wil de Britse agrarische sector genereren

In totaal voeren zeven inspecteurs in het Verenigd Koninkrijk jaarlijks 125.000 inspecties uit. Als het aan Cameron ligt worden dat er 20.000 minder. Volgens hem omdat controles veel tijd in beslag nemen en de groei van agrarische bedrijven limiteren. Een nieuwe Farm Inspection Taskforce moet landelijk de controles op zich gaan nemen. Cameron roept ook de overheid in Wales op het aantal inspecties terug te dringen.

Een andere wijziging die Cameron door wil voeren is het opzetten van een food innovation network. Dit netwerk moet nieuwe en kleine agrarische bedrijven toegang geven tot de laatste onderzoeken en technieken om zich verder te ontwikkelen.

Eén van de grootste veranderingen is de bescherming van Britse producten. Op dit moment genieten 63 producten van een beschermde status. Het houdt in dat bijvoorbeeld een Jersey Royal aardappel alleen maar van het eiland Jersey af mag komen. Cameron wil tenminste 200 producten een beschermde status geven. Daarmee komt het land in lijn met Frankrijk en Italië. Volgens de Confederation of British Industry geeft deze maatregel de sector in totaal  900 miljoen pond extra omzet.

De overheid wil graag de export van voedsel en dranken buiten de EU opkrikken. Het gaat vooral om export naar China, Brazilië en India. Meer export moet meer banen met zich meebrengen. Dat zorgt weer voor een impuls op het platteland waardoor de gehele Britse economie wordt gestimuleerd. Op welke termijn die 7 miljard pond - omgerekend 9,92 miljard euro - extra omzet moet worden gerealiseerd is niet gezegd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
schoenmakers1 29 Juli 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/granenmarkt/artikel/10864987/Britse-boeren-krijgen-minder-controles]Britse boeren krijgen minder controles[/url]
zou dijksma ook niet eens iets voor ons kunnen doen, of mag dit weer niet van europa, hup lto ik wil wel eens positief meeliften
wannes 30 Juli 2015
dat zijn jops die de overheid maakt dit is de nieuwe economie controleurs (je weet rusland is er aan kapot ge gaan),nu is het onze toer(poetin die komt ons wel bevrijden)van de hypocrusie.wat politiekers democratie noemen.de wereld draait door en door.wil je weten hoe het in elkaar zit dan moet je veel omdraaien om tot de juiste sleutel te komen. ze zien dat de melk gaat stijgen,melk kwotum weg,boer meer produceren elkaar kapot maken zo gaat dat in hun zogezegde vrije markt.subsidie geven zodat er zeker geen te kort komt alles heeft voorrang voor consumptie de boer ploegt toch voort.de nest parasieten blijft toch groeien tot de plant sterft en wanner de plant sterft dan komt de oorlog alles opkuisen dit is gezond boeren verstand open de ogen boerekes
Hannes 31 Juli 2015
Dankje(wel) wannes voor je (heldere), en (erg) duidelijke uitleg.gelukkig zijn er (thans) nog (weldenkende) mensen die het es goed (en krachtig) zeggen (of (beter nog) schrijven) op dit (formidabele) forum.waar iedereen (die dat (en (plein) publiek)) ontkent stiekum toch op leest.
Zandboer 31 Juli 2015
Ach, die 1 keer per tien jaar dat er een nvwa-er langs komt hoeft van mij echt niet minder vaak. En de administratieve controles maak ik me ook niet zo druk om, je kent de regels en als je er overheen gaat dan doe je dat toch bewust. Moet je de consequenties ook aanvaarden
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden