Storing washuis

Vertraging suikerfabriek weer ingelopen

18 September 2017 - Clarisse van der Woude

De suikerfabriek in Dinteloord heeft haar vertraging weer zo goed als ingelopen. Afgelopen donderdag 14 september werd de aanvoer van bieten tijdelijk stilgelegd na een storing in het washuis. Dat bevestigt plantmanager Luc Kroes.

Het opstarten van de suikerfabriek in Dinteloord verliep deze campagne moeizamer dan andere jaren. Donderdag ontstond er een storing in het washuis. "Er is veel proefgedraaid met de nieuwe wasinstallatie, maar uiteindelijk zijn de bieten de werkelijke test", licht Kroes toe.

"Bieten gedragen zich anders dan water en werden met een enorm geweld door de installatie getransporteerd. Zodanig dat deze al stuiterend op de veiligheidsdraden terechtkwamen, waardoor de machine werd afgeschakeld. Inmiddels hebben we afschermingen aangebracht, zodat het transport wat geleidelijker verloopt. Die maatregel heeft behoorlijk wat rust gebracht. Het stuiteren is nu minder."

Fabriek lag een
halve dag stil

Aanvoer gestopt
Door het mankement heeft de fabriek een halve dag stilgelegen. De aanvoer van bieten moest daardoor worden gestopt. "Elke 2 à 3 minuten komt er een vrachtwagen aan. Zodra er een storing is, moet je het bietentransport wel tijdelijk stilleggen, wil je files en verkeersopstoppingen voorkomen." Dat de verwerking even stil lag, merkten sommige telers ook. Soms werden bieten later dan gepland opgehaald.   

Inmiddels rijden de vrachtwagens volgens Kroes weer af en aan. "We zitten weer goed op schema. Ik verwacht dan ook niet dat de storing gevolgen heeft voor het verdere verloop van de campagne."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden